Antradienį Taipėjuje jo auklėtiniai Latviją pranoko 93:69.

Lietuviai labai greitai pabėgo į priekį daugiau nei 20 taškų persvara, ir kuomet antrame kėlinyje pasijuto triuškinami, kai kurie latviai ėmė nebevaldyti nervų.

Alkūne Vaidui Kariniauskui į veidą vožusį Davį Bertanį teisėjai išsiuntė į rūbinę, o prieš palikdamas aikštę Oklahomos „Thunder“ puolėjas dar buvo išbartas vyresnio brolio Dairio.

Iškalbingas ir faktas, jog dar trys latviai nebaigė rungtynių dėl išnaudoto pražangų limito. K. Maksvyčiui beliko džiaugtis, jog vyraujant kietam krepšiniui niekas rimčiau nenukentėjo.

„Keli sumušimai, kelios pamuštos nosys, bet nieko baisaus, – sakė 46-erių treneris. – Latviams turbūt nepatiko pralaiminėti, ir jie ėmė žaisti kiečiau, teisėjai leido pasimušti. Bet mes sutarėme, kad nekreipsime į tai dėmesio. Manau, tik trečio kėlinio pabaigoje tas kontakto lygis mus kažkiek išmušė iš ritmo. Bet šiaip čempionate turbūt bus panašiai, todėl visai gerai tam pasiruošti.“

Skirtumas tarp komandų nuo tokio žaidimo nesustojo augęs, dar iki pertraukos perkopė ir 30 taškų. Tad antra mačo dalis intrigos dėl rezultato nebekėlė.

„Labai neblogos rungtynės, tinkama energija, – vertino K. Maksvytis. – Galima prisikabinti prie atkovotų kamuolių, prastos trečio kėlinio pradžios ir paskutinės atkarpos, kai leidome varžovams priartėti. Kita vertus, natūralu, kad susikrovus didelį pranašumą komanda kažkiek atsipalaidavo, nors ir prašėme to išvengti.

Puolimas tenkino visas rungtynes, kamuolys gerai „vaikščiojo“, o gynyboje – kaip kada. Ypač gera atkarpa buvo nuo pirmo kėlinio vidurio iki didžiosios pertraukos. Vėl kažką pabandėme iš naujo, padalinome minučių visiems žaidėjams, išvengėme traumų.“

Jau trečiadienį Lietuvos komanda atsisveikins su Taivanu ir kelsis į Filipinų – o kartu ir pasaulio krepšinio pirmenybių – sostinę Manilą.

„Žengiame į čempionatą pakiliomis nuotaikomis ir gana ramūs. Be abejo, čempionate prisidės stresas, galbūt kažkokie šalutiniai faktoriai. Bet tikiuosi, kad sugebėsime tai suvaldyti ir pradėsime čempionatą pergalingai“, – pažymėjo K. Maksvytis.

Antradienio mačas „Xinzhuang gymnasium“ arenoje sutraukė daugiausiai publikos per trejas čia sužaistas kontrolines rungtynes – užpildyti buvo maždaug du trečdaliai 7 tūkst. vietų turinčių tribūnų.

Iš pirmos eilės drauge su Taivano prezidente Tsai Ing-wen įvykius sekė ir buvusi Lietuvos vadovė Dalia Grybauskaitė, vizito saloje metu susitikusi su Taivano politikais ir verslo atstovais.

Tiek prieš rungtynes, tiek po jų D. Grybauskaitė užsuko ir į komandos rūbinę.

„Kad ji čia bus, sužinojome prieš kelias dienas. Kai toks žmogus aplanko, tai įkvepia, labai džiaugiamės. Kiek yra tekę pajusti iš savo patirties, svetur lietuviai labiau susivienija nei būdami Lietuvoje. Turbūt tėvynės ilgesys lemia...“ – šyptelėjo Lietuvos rinktinės strategas.

– Kalbant apie paskutines pasirengimo rungtynes, šįkart galima labiau išskirti ir atsarginius žaidėjus?Delfi paklausė K. Maksvyčio

– Galima, be abejo. Manau, Deividas Sirvydis nusipelnė daugiau minučių nei gavo, atrodė tikrai gerai. Apskritai antras penketas davė labai daug energijos. Buvo gražu žiūrėti, kaip mėgavomės gynyba ir bėgome į kontratakas. Bet čia buvo tik draugiškos rungtynės, tai nieko nereiškia. Sužinojome, kokiame lygyje esame, bet dabar viskas prasidės nuo nulio.

– Lyginant su tuo, kas buvo prieš metus po paskutinės repeticijos, jūsų galvoje dabar sukasi panašios mintys?

– Sakyčiau, dabar kažkiek labiau išsiryškinome vaidmenis, poroje paskutinių rungtynių padėjome neblogų žingsnių į priekį. Gerų ženklų yra.

Kazys Maksvytis

– Kaip Donatui Motiejūnui sekasi atlikti Jono Valančiūno dublerio vaidmenį?

– Labai gerai. Jis nekelia kažkokių scenų, nereikalauja išskirtinių sąlygų, dirba juodą darbą. O kadangi yra veteranas, yra puikus pavyzdys visai komandai.

– Kaip įvertintumėte visą rinktinės viešnagę Taivane?

– Buvo labai įdomu, svetingai priėmė tiek publika, tiek organizatoriai. Manau, kad gavome tai, ko norėjome. Sužaidėme dvejas rungtynes, prisiderinome prie laiko juostos ir klimato. O kadangi yra ir dvi pergalės, Taivanas paliks tikrai gerų prisiminimų.

Primename, kad prieš tai Lietuvos rinktinė draugiškose rungtynėse surinko 4 pergales (prieš Ukrainą, Gruziją, Suomiją ir Puerto Riką) bei patyrė 3 nesėkmes (dusyk prieš Prancūziją ir kartą – prieš Suomiją).

Pasaulio čempionatas Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje prasidės penktadienį.

Lietuvos rinktinė startuos Maniloje (Filipinai) kartu su kitomis D grupės ekipomis: Juodkalnija, Meksika bei Egiptu.

Latviai, kurie patyrė pirmą nesėkmę pasirengimo cikle po penkių pergalių serijos, keliaus į Džakartą (Indonezija) ir H grupėje galynėsis su Prancūzija, Kanada bei Libanu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją