A. Žagaras tapo viena ryškiausių į pabaigą artėjančio pasaulio čempionato staigmenų – bent jau tiems, kurie nematė jo benefisų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

13,6 taško ir 6 rezultatyvių perdavimų vidurkiai atstovaujant į stipriausių šešetą patekusiai komandai – 23-ejų įžaidėjas įrodė galintis sėkmingai organizuoti atakas ne tik „Nevėžio“ lygyje.

Ketvirtadienio mačas su Italais jam nebuvo sėkmingiausias – A. Žagaras tenkinosi 10 taškų, nors savo rezultatyvių perdavimų kartelę išlaikė (6).

Bet po krepšiu siautėjo 12 iš 13 dvitaškių pataikęs ir 28 taškus suvertęs Andrejus Gražulis – po Maniloje išgyvento ketvirtfinalio apmaudo latviai atsitiesė per vieną naktį ir nugalėjo visa para daugiau laiko pasiruošti turėjusius italus 87:82.

„Buvo sunku nubusti kitą rytą po tokio skaudaus vakaro ir rasti savyje motyvacijos kautis su stipria Italijos komanda. Bet treneris Luca Banchi pasakė gražią kalbą tiek prieš rungtynes, tiek per didžiąją pertrauką. Akivaizdu, kad ir jam pačiam tai buvo ypatingas mačas, nes reikėjo varžytis su tautiečiais“, – komentavo A. Žagaras.

Gynėjas teigė, jog jam nėra skirtumo, su kuo užbaigti pirmenybes šeštadienį, kai paaiškės galutinė 5-8-ą vietas išsidalinsiančių ekipų rikiuotė – Lietuva ar Slovėnija.


„Nesvarbu, su kuo žaisime – norime uždaryti turnyrą stipriai ir pergalingai, tuomet grįžti namo ir atšvęsti su tautiečiais“, – sakė A. Žagaras.

Vis dėlto krepšininkas kur kas daugiau ryšių turi su Lietuva, kur praleido praėjusį sezoną, o ne Slovėnija.

„Man tai buvo karjerą keičiantis sezonas. Treneris Gediminas Petrauskas, klubo vadovas Jonas Mačiulis padėjo smarkiai patobulėti. Svarbiausia, kad jie leido man žaisti, leido klysti. Dėl to paaugau kaip krepšininkas, taigi, esu nepaprastai dėkingas „Nevėžiui“, – patikino vikrusis latvis.

Į Kėdainius jis atvyko iš Ispanijos, tad tai buvo žingsnis atgal. Bet traumų kamuotam A. Žagarui reikėjo persigrupuoti, nes per penkerius Badalonos „Joventut“ klube praleistus metus šansų pasirodyti jis beveik nesulaukdavo.

Todėl Delfi paklaustas, ar pergalė prieš titulą gynusią Ispaniją antrame pasaulio čempionato etape Džakartoje (Ispanija) jam buvo maloniausia, A. Žagaras nusikvatojo.

„Cha. Galima taip sakyti, tai buvo tikrai didelė pergalė, ypač prisiminus, jog anksčiau žaidžiau prieš tokius vaikinus kaip Rudy Fernandezas. Ar, tiksliau tariant, sėdėjau ant suolo, kai jie žaisdavo. Pagaliau turėjau progą su jais susitikti aikštėje ir laimėti. Vis dėlto ypač išskirtinė man ir visai Latvijai buvo pergalė prieš Prancūziją, leidusi išgyventi vadinamoje mirtininkų grupėje, ko niekas nesitikėjo.

Apskritai mums nervingiausios turbūt buvo pirmos rungtynės su Libanu, po kurių augome sulig kiekvienu žingsniu. Laikėmės kartu, spaudėme save, žinojome, kad beveik kiekviename mače būsime autsaideriai. Bet tam čia ir esame, kad varžytumėmės su didžiosiomis šalimis“, – kalbėjo Latvijos įžaidėjas.

Anot jo paties, prie pasaulio čempionato demonstruojamo progreso prisideda ir kitas praeityje Lietuvoje žaidęs Latvijos rinktinės narys – dėl traumos turnyre rungtyniauti negalintis, bet kartu su komanda keliaujantis Janis Strelniekas, 2021-2022 metais vilkėjęs Kauno „Žalgirio“ aprangą.

„Jis kalbasi su manimi kiekviena proga, ir už tai esu jam labai dėkingas. Jis visada randa tinkamų žodžių, pataria, kaip žaisti konkrečioje situacijoje. Net ir po rungtynių Janis paaiškina man, ką galėjau padaryti geriau. Jis ir Kristapas Porzingis man yra tikri mentoriai“, – patikino A. Žagaras.

Į planetos pirmenybes jis išvyko neturėdamas sutarties ir, panašu, neapsiriko.

Žiniasklaidoje jau pasirodė gandų apie latviui plaukiančius pasiūlymus, vieną kurių esą pateikė Vilniaus „Wolves“.

Paklaustas, ar norėtų likti Lietuvoje dar bent sezonui, A. Žagaras atsakė teigiamai.

Artūras Žagaras

„Man ten viskas patiko, o namai – taip pat šalia. Bet matysime. Pasikalbėsiu su agentu, įvertinsime, kurie pasiūlymai geriausi, o kol kas nieko nesu nusprendęs.

Kokie svarbiausi kriterijai renkantis naują klubą? Na, atsižvelgsiu į viską. Turiu planuoti savo karjerą žingsnis po žingsnio. Negaliu šokti iškart per kelias pakopas, pasirinkti didesnius pinigus neįvertindamas kitų aplinkybių. Jas visas reikia subalansuoti“, – dėstė žodžio kišenėje neieškantis žaidėjas.

Primename, kad planetos pirmenybių ketvirtfinaliuose Latvija paskutinėmis sekundėmis 79:81 užleido kelią Vokietijai, o Italija 63:100 nepasipriešino JAV.

Šeštadienį rungtynėse dėl penktos vietos latviai varžysis su Lietuvos ir Slovėnijos poros nugalėtojais. O italams lieka sužaisti dėl septintos pozicijos pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją