„Žingsnis atgal, tikrai nedžiugina nei gynyba, nei derinių išpildymas, kvailos klaidos situacijose, kurias akcentavo treneris.

Tokius dalykus reikia ištrinti iš žaidimo, tai brokas, didelis brokas. Tai nėra vienas, kitas perdavimas, tai tendencingi dalykai“, – po rungtynių su suomiais griežtu tonu kalbėjo 32-ejų D. Motiejūnas.

„Monaco“ puolėjui pritarė vyriausias rinktinės narys Mindaugas Kuzminskas.

„Į čempionatą esame važiavę po skirtingų kontrolinių ciklų. Ir po pergalių, ir po prastesnių testų. Svarbiausia, pasiekti geriausią sportinę formą ir labai gerai žinoti, kas, ką veikia komandoje. Kol kas, mano nuomone, to dar trūksta“, – tvirtino spalį 34-ą gimtadienį minėsiantis M. Kuzminskas.

Dvikovą gyvai Klaipėdos arenoje iš pirmos eilės rimtu veidu stebėjo Jonas Mačiulis.

Dukart Europos vicečempionas (2013, 2015) ir pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas (2010) J. Mačiulis iš dalies pritarė tiek M. Kuzminskui, tiek ir D. Motiejūnui.

2022-aisiais sportinę karjerą baigusi rinktinės legenda dėmesį atkreipė į keistą nacionalinės komandos krepšininkų kūno kalbą, stratego Kazio Maksvyčio komentarą bei žaidėjų klaidas, darytas prieš elitinius varžovus.

– Ar pagrįstai tiek M. Kuzminskas, tiek D. Motiejūnas taip plakė save ir ar tikrai taip prastai komanda atrodė mače su suomiais?, – Delfi paklausė J. Mačiulio.

– Problemos atsivėrė tuomet, kai po pirmųjų keitimų starto penketo žaidėjai sėdo ant suolo. Ar energijos trūkumas, ar kažkoks nesusižaidimas, ar tas krepšininkų meistriškumas su varžovais tampa lygus, nežinau, bet tai krenta į akis.

Žaidėjai tą mato ir supranta, krepšininkų lūpose – nemažai tiesos apie tai, kas vyksta.

Skaičiau ir K. Maksvyčio komentarą po rungtynių su suomiais, jog dabar sumažins krūvius ir greitai pasireikš ta superkompensacija.

Gal tame ir yra tiesos.

Jei komanda pervargusi, tada pateisinama ta kokybė, nes nežinau jos grafiko, treniruočių tipo. Matome kartais ir Eurolygoje, jog nuovargio fone skirtingo kalibro komandos žaidžia kaip lygūs su lygiais.

– M. Kuzminskas teigė, kad svarbu labai gerai žinoti, kas ką komandoje atlieka, o to kol kas trūksta. Ar teisus puolėjas? Ar tikrai aikštėje vaizdas toks?

– Šioje vietoje Mindaugui pritarsiu. Bet nemanau, kad trenerių štabui reikėtų aiškinti, kas, kada, kur turėtų žaisti.

Man keistai atrodo, kai žaidėjas klubiniame sezone per rungtynes išmeta vieną tritaškį, o į rinktinę atvykęs bando išmesti dešimt tolimų metimų. Man tai labiausiai nesuprantama.

Keista, kai bandoma nustebinti Lietuvą, o gal ir pasaulį nebūtomis savybėmis užmirštant savo stiprybes. Nekalbu apie tai, kad treneris kažko neišaiškino. Man toks vaizdas, jog kai kurie į rinktinę atvykę žaidėjai patys nesupranta, kur atsidūrė.

Kai kas galvoja, kad turi žaisti po 40 minučių, nes

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)