Šį kartą mūsiškiams nebekrito ir tritaškiai. Nors ir pataikė pirmus keturis savo bandymus, jie finišavo su vos 9 taikliais iš 28-ių (32 proc.). Nepadėjo ir 15 prarastų kamuolių, kuriuos oponentai pavertė net 21 tašku. Nelauktai triuškiniamai lietuviai pralaimėjo serbams ir pagal taškus, sumestus iš baudos aikštelės – net 24:48.

Lietuvos rinktinės gretose solidžiausiai pasirodė Tadas Sedekerskis, surinkęs 14 taškų ir 9 atkovotus kamuolius. 13 taškų pridėjo Rokas Jokubaitis (9 rez. perd.), po 11 – Jonas Valančiūnas ir Ignas Brazdeikis (3/11 metimai iš žaidimo, 3/6 baudos), 8 – Margiris Normantas, 6 – Mindaugas Kuzminskas (0/5 tritaškių).

Nugalėtojus į priekė vedė NBA klubo Atlantos „Hawks“ gynėjas Bogdanas Bogdanovičius su 21 tašku (7/9 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 1/2 bauda). 17 taškų sukaupė Filipas Petruševas (4/5, 3/3), 11 – Stefanas Jovičius, po 9 – Nikola Milutinovas ir Marko Guduričius (6 rez. ped.), po 8 – Aleksa Avramovičius ir Nikola Jovičius.

Per kautynes su JAV dešinę koją susižeidęs Eimantas Bendžius ketvirtfinalį buvo priverstas praleisti. Savo ruožtu serbai vertėsi be puolėjo Borišos Simaničiaus, kuriam teko pašalinti inkstą.

Suklupę prieš serbus mūsiškiai savo pasirodymą tęs jau tik dėl 5-8 vietų (ketvirtadienį ir šeštadienį), o olimpinę svajonę turės gaudyti jau tik kitą vasarą vyksiančiose papildomose atrankos varžybose.

Tuo metu Serbijos kolektyvas pusfinalyje susitiks su Kanada arba Slovėnija, kurios savo santykius Maniloje aiškinsis trečiadienį.

Pirmame kėlinyje ir vėl puikiai iš toli atakavę lietuviai (5/7 tritaškiai) kentėjo dėl lygioje vietoje prarastų kamuolių, tačiau vis tiek minimaliai pirmavo – 25:24.

Antrame ketvirtyje iniciatyvą perėmė savo gynybą suaktyvinę serbai, kurie po solidžios Marko Guduričiaus atkarpos atsidūrė priekyje – 33:42. Koncertavęs Bogdanas Bogdanovičius, vienas pats sušveitęs 18 taškų, Serbijai prieš didžiąją pertrauką parūpino dviženklę persvarą – 38:49.

Antrą pusę lietuviai pradėjo galingai ir po Igno Brazdeikio, Jono Valančiūno bei Roko Jokubaičio išpuolių artėjo – 47:52. Visgi Svetislavo Pešičiaus auklėtiniai nesutriko ir po kelių paeiliui Stefano Jovičiaus tritaškių ne tik susigrąžino viską, ką turėjo, bet ir susikrovė rekordinį atotrūkį – 55:73.

Mūsiškių rankos jau po truputį svyro. Ypač po dviejų paeiliui tritaškių Filipo Petruševo šūvių – 57:82. Per likusį laiką niekas iš esmės nebepasikeitė – 68:87.

Penkias pergales iš tiek pat galimų, įskaitant ir sensacingą laimėjimą 110:104 prieš iš NBA žvaigždžių sudarytas JAV pajėgas, turnyro starte nuraškę lietuviai įvykdė LKF jiems keltą užduotį – patekti tarp aštuonių geriausių planetos komandų.

Rungtynės:

Lietuva – Serbija 68:87 (25:24, 13:25, 17:24, 13:14).

Lietuva: Tadas Sedekerskis 14 (9 atk. kam.), Rokas Jokubaitis 13 (9 rez. perd.), Jonas Valančiūnas ir Ignas Brazdeikis po 11, Margiris Normantas 8, Mindaugas Kuzminskas 6, Tomas Dimša 3, Donatas Motiejūnas 2 taškai. Gabrielius Maldūnas (5 min.) ir Deividas Sirvydis (3 min.) taškų nepelnė, o Eimantas Bendžius nežaidė.

Serbija: Bogdanas Bogdanovičius 21, Filipas Petruševas 17, Stefanas Jovičius 11, Nikola Milutinovas ir Marko Guduričius po 9, Nikola Jovičius ir Aleksa Avramovičius po 8, Dejanas Davidovacas 2, Vanja Marinkovičius ir Dušanas Rističius po 1 tašką.

Tačiau daugelio prieš pirmenybes nurašyta Kazio Maksvyčio gerokai nukraujavusi kariauna siekė ir aukštesnio tikslo – bilieto į Paryžiaus olimpines žaidynes.



Lietuvos vyrams reikėjo patekti tarp dviejų geriausių Europos komandų turnyre, o iš viso jų buvo likusios šešios (Lietuva, Serbija, Italija, Vokietija, Latvija ir Slovėnija), taigi pusfinalyje bus mažiausiai dvi Senojo žemyno šalys.

Kituose ketvirtfinalio mačuose susirems JAV ir Italija bei Vokietija ir Latvija.

Su penkiomis pergalėmis iš tiek pat galimų J grupėje triumfavę lietuviai ketvirtfinalyje susigrūmė su Serbija, kuri I grupėje praleido į priekį Italiją.

Pusfinaliai suplanuoti penktadienį, o akistata dėl bronzos ir didysis finalas – sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)