2013-aisiais Europos čempionato sidabro apdovanojimą kartu su LK ant savo kaklo užsikabino ir dabartinis nacionalinės komandos kapitonas Jonas Valančiūnas, kuris metais anksčiau, 2012-aisiais, jis L. Kleizą sutiko ir Toronte, kur pradėjo iki šiol tebesitęsiančią savo NBA karjerą.

„Su Linu teko praleisti ne vienus metus – ir klubiniame krepšinyje, ir rinktinėje. Tai – labai aukšto lygio ir daug įrodęs žaidėjas su skambia karjera. Jis yra labai daug nuveikęs krepšinio labui. Manau, kad buvo geras pagerbimas“, – pareiškė J. Valančiūnas.

Galingo jo dvigubo dublio (12 taškų ir 14 atkovotų kamuolių) lietuvių pergalei prieš jau šešerius metus neįveikiamus Prancūzijos atstovus nepakako – 70:76.

„Kažkaip daug klaidų pridarėme. Turėjome šiek tiek protingiau sužaisti. Pasigendame šaltakraujiškumo, ypač pabaigoje. Atrodo, kaunamės gerai, su energija, kamuolys juda, bet kartais užeina, kad visi penki nežinome, ką darome, galvos trūksta. Kai ji neveikia, ir pasipila tos klaidos. Reikia tai susitvarkyti“, – bedė pirštu į net 23 šeimininkų pamestus kamuolius JV.

Pats Jonas trečiame kėlinyje per trumpą laiką vieną po kitos užsidirbo tris greitas pražangas.

„Kvailos tos pražangos, galima buvo jų išvengti. Yra kaip yra“, – kalbėjo aukštaūgis, kuriam teko stumdytis su Rudy Gobertu, Moustapha Fallu ir Guerschonu Yabusele.

„Jie tikrai gerai žaidžia ir turi gerą sudėtį – garsūs veidai, puikiai susižaidę, o treneris yra jų vedlys. Prancūzija – tikrai pajėgi komanda. Bet nežiūrime, jie parankūs ar ne. Dabar yra pasiruošimas ir žiūrime į save ir tai, ką mums reikia pagerinti“, – aukštai prancūzų šansus įvertino J. Valančiūnas.

Visgi progresą jis įžvelgė ir Lietuvos rinktinės pasirodyme.

„Šiandien buvo geresnės rungtynės, judame į priekį. Dar turime kažkiek laiko ir žinome, ką turime pataisyti. Dėl to tai ir yra pasiruošimas, kad per jį galėtume išsibandyti“, – tvirtino jis.

Pirmame kėlinyje tikrą tritaškių vakarėlį užkūrė pastarąsias dvi dvikovas prastai atakavęs Eimantas Bendžius, kuris per penkių minučių atkarpą paleido net penkis tikslius tolimus šūvius ir vienas pats sušveitė 15 taškų, iš distancijos pataikė ir Rudy Gobertą toliau nuo krepšio išsivilioti mėginęs Jonas Valančiūnas, o mūsiškiai spurtavo net 18:2. Tiesa, net ir po puikaus pasirodymo puolime šeimininkai pirmą ketvirtį laimėjo gana kukliai – 29:25.

Antrame kėlinyje Les Bleus gerokai suaktyvino savo gynybą, o darniai veikusį Lietuvos rinktinės mechanizmą išderino ir keitimų gausa. Prieš didžiąją pertrauką lygu – 39:39. Antroje rungtynių dalyje iniciatyva po truputį perėjo į svečių rankas Vincento Collet auklėtiniai atitrūko 61:74 ir pergalingai finišavo, nors mūsiškiai dar ir sugebėjo pavojingai priartėti.

Ankstesnėse kontrolinėse rungtynėse K. Maksvyčio auklėtiniai 100:72 pranoko Ukrainą, 104:102 palaužė Gruziją, bet 79:81 nusileido Suomijai ir 72:90 nusilenkė Prancūzijai.

Pasaulio krepšinio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse: Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai turnyrą pradės Filipinų sostinėje Maniloje ir D grupėje varžysis su Meksika, Juodkalnija bei Egiptu.

Prancūzai keliaus į Džakartą, Indonezijoje, kur H grupėje pasimatys su Latvija, Kanada ir Libanu.

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

  • 08 14 d. 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 08 19 d. Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 08 22 d. Lietuva – Latvija (Taivanas)



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)