Be Roko Jokubaičio, Dovydo Giedraičio, Igno Brazdeikio, Jono Valančiūno ir Lauryno Biručio žaidusius mūsiškius nuo pirmųjų minučių į priekį vedė labiausiai patyręs Mindaugas Kuzminskas, kuriam buvo patikėtos ir kapitono pareigos. Tribūnoms skanduojant jo pravardę Kuzia pelnė 7 iš 10 pirmųjų šeimininkų taškų.

Varžovų krepšį jis sudrebino dviem galingais dėjimais, o po lietuvių pergalę paskelbusios finalinės sirenos bene ilgiausiai dalino autografus prie išėjimo iš salės išsirikiavusiems gerbėjams.

Mindaugo kraityje – 16 taškų (6/6 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 4/5 baudos) per 17 minučių.

Vis dėlto jis nesutiko su trenerio Kazio Maksvyčio pareiškimu spaudos konferencijoje, kad kaip pirmoms rungtynėms jos buvo net per geros.

„Ne, ne per lengva. Daug, daug dar to broko yra ir blogų sprendimų. Bet taip, po to atsirišo rankos, pataikėme, atsipalaidavome. Tiesiog manau, kad visi, kas šiandien pasirodė aikštėje, jautė malonumą. Visi esame susirinkę žiauriai alkani ir per treniruotes treneriams kartais net mus stabdyti reikia, nes kokybės nedaug, bet noro daug. Reikia, kad ta kokybė pasivytų ir mūsų energiją.

Man toks šitose rungtynėse kiek kitoks buvo akcentas – tokia net įtampėlė, šiurpuliukai, graudulys ėmė, kuomet grojo Ukrainos himnas. Nežinau, man vienam ar visiems. Nes kai supranti, ką jie visi, žaidėjai ir jų šeimos išgyvena, o jie vis tiek žaidžia, kovoja ir visa kita, tai čia man buvo gal didžiausias sunkumas su jais žaisti. Labai smagu, kad ir fanai juos palaikė. Manau, graži ta mūsų šalių draugystė“, – jautriai pasakojo M. Kuzminskas.

Nors šiame mače jam priklausė kapitono pareigos, Kuzia to nesureikšmino.

„Galbūt languose tos kapitono pareigos įpareigoja labiau. Vis tiek Jonas šalia, o čia tik vienos rungtynės. Treniruotėse, rūbinėje ir visur kitur jis kapitonas, o aš kiek tik galiu jam iš šono pagelbėju“, – kuklinosi jis.

Tuo metu „Delfi“ paklaustas, kokia pareiga laukia šimtąjį tašką įmetusio Deivido Sirvydžio, naujasis Atėnų AEK puolėjas atsigavo.

„Čia jau... Dažniausiai, kai naujokas įmeta, kaip ir neturėtų kažko būti, bet žinant, kur jis žaidė ir kokius kontraktus turėjo, reikės jau kažką geresnio čia sugalvoti. Eis konsiliumas į rūbinę spręsti“, – nuotaikingai šypsojosi M. Kuzminskas.

Deividas Sirvydis

Jis pozityviai atsiliepė apie visą jaunąją kartą, po truputį pildančią Lietuvos rinktinės gretas, o plačiausiai pasisakė apie Klaipėdos „Neptūne“ proveržio sezoną sužaidusį Matą Jogėlą.

„Buvo pora galbūt skubotų sprendimų. Tas yra visiškai normalu, nes pirmos rungtynės. Bet sprendžiant iš to, kaip atrodo treniruotėse, tai man jis labai gerą įspūdį palieka. Apskritai visi sakome, jog pas mus trūksta talentų, bet aš manyčiau, kad jų jau užaugo ir, duok Dieve, kad tas jaunimas dėtų dar vieną žingsnį į priekį ir būtų geresnė pamaina, nei mes buvome“, – vylėsi labiausiai patyręs šios nacionalinės komandos narys.

Antradienį lietuviai Kaune priims Sakartvelo atstovus (FIBA 32).

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Dovydas Giedraitis, Ignas Brazdeikis, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Deividas Sirvydis, Matas Jogėla, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis.


Pasaulio krepšinio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuva D grupėje susitiks su Egiptu (FIBA-55), Meksika (FIBA-31) ir Juodkalnija (FIBA-18).

Visas rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

  • 07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
  • 
08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 
08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 
08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 
08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 
08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 
08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 
08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją