Vilniaus „Ryto“ auklėtinis gimtajame mieste su Lietuvos nacionaline komanda 10 tūkst. žiūrovų akivaizdoje priėmė Prancūzijos krepšininkus.

„Žaisti pilnoje namų arenoje buvo nerealu, tik gaila, kad negalėjome sirgaliams padovanoti pergalės. Ačiū visiems, kurie mus palaikė“, – po mačo sakė 23-ejų snaiperis.

Šeimininkai vėl nusileido prancūzams – šįsyk po gerokai atkaklesnės kovos rezultatu 70:76.

Pačiam D. Sirvydžiui tai buvo prasčiausias mačas šią vasarą – per 12 žaidimo minučių prametęs visus tris tritaškius jis tenkinosi 2 taškais, o Panevėžio „Lietkabelio“ naujokui būnant aikštėje varžovai sumetė 20 taškų daugiau nei lietuviai.

„Pasižiūrėjome pirmų tarpusavio rungtynių vaizdo įrašą, išanalizavome klaidas – aišku, ne visas pavyko eliminuoti. Svarbiausia, kad kovojome, parodėme charakterį, buvome piktesni – prancūzams nebuvo lengva. Kol kas tik mokomės, pratinamės vienas prie kito, manau, tas kvailas klaidas dar ištaisysime.

Atmosfera komandoje, kaip tikriausiai visi mato, yra labai gera, visi palaiko vienas kitą ir aikštėje, ir už jos ribų. Laukia kitos rungtynės, manau, bus tik geriau“, – susitikimą komentavo D. Sirvydis.

Paklaustas, ar rinktinės sudėtyje belikus 13 krepšininkų jau kraunasi lagaminą į Filipinus, potencialus pasaulio čempionato debiutantas purtė galvą.

„Nesu užtikrintas, bet apie tai labai negalvoju. Stengiuosi mėgautis kiekviena minute, kurią suteikia treneris, ir tiek“, – teigė rinktinės naujokas.

Beje, ne jis vienas išbėgo ant didžiausios Vilniaus arenos parketo po ilgesnės pertraukos.

Paskutinės krepšinio rungtynės čia buvo sužaistos dar praėjusių metų gegužę per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją tarp „Ryto“ bei „Lietkabelio“. Vėliau ASG arena buvo uždaryta renovacijai.

Primename, kad pirmasis Lietuvos ir Prancūzijos tarpusavio mačas prieš tris dienas Orleane baigėsi lengva šeimininkų pergale 90:72.

Ankstesnėse kontrolinėse rungtynėse K. Maksvyčio auklėtiniai 100:72 pranoko Ukrainą, 104:102 palaužė Gruziją, bet 79:81 nusileido Suomijai.

Lietuvos ekipai prieš čempionatą dar lieka atsakomasis susitikimas su suomiais, pirmadienį vyksiantis Klaipėdoje, bei dvi repeticijos Taivane.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse: Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai turnyrą pradės Filipinų sostinėje Maniloje ir D grupėje varžysis su Meksika, Juodkalnija bei Egiptu.

Savo ruožtu, prancūzai keliaus į Džakartą (Indonezija), kur laukia H grupės akistatos su Latvija, Kanada ir Libanu.

Lietuvos rinktinės kandidatai:

Vaidas Kariniauskas
Rokas Jokubaitis
Tomas Dimša
Margiris Normantas
Deividas Sirvydis
Ignas Brazdeikis
Mindaugas Kuzminskas
Tadas Sedekerskis
Eimantas Bendžius
Ąžuolas Tubelis
Gabrielius Maldūnas
Donatas Motiejūnas
Jonas Valančiūnas

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

08 14 d. 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
08 19 d. Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
08 22 d. Lietuva – Latvija (Taivanas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją