Nors pirmoje mačo pusėje nuo grupės lyderių atsiliko net 15 taškų skirtumu (13:28), Angolos krepšininkai rankų nenuleido. Nuosekliai mažinę atsilikimą, trečiojo kėlinio pabaigoje afrikiečiai sugebėjo išsiveržti į priekį – 45:46.

Visgi ketvirtajame Centrinės Amerikos atstovams pavyko susigrąžinti trapų pranašumą – be penktąją pražangą užsidirbusio savo lyderio Bruno Fernando likusi Angola neatsilaikė.

Po šio pralaimėjimo tapo aišku, kad Angolos rinktinė kovas Filipinuose tęs varžybose dėl 17-32 vietų.

Dėl likusio antro kelialapio į aštuntfinalį vėliau antradienį kausis Italijos (1/1) ir šeimininkų Filipinų (0/2) rinktinės. Italai yra kur kas geresnėje padėtyje – į aštuntfinalį jie patektų netgi ir pralaimėję, tačiau ne didesniu nei 11 taškų skirtumu.

Dominikos Respublikos ekipą rungtynėse su Angola į priekį vedė Andresas Felizas, pelnęs 17 taškų. Victoras Lizas pridėjo 13, Angelis Delgado – 8, dėl greitai susirinktų keturių asmeninių pražangų vos 15 min. žaidęs domininkiečių lyderis Karlas-Anthony Townsas taip pat pelnė 8 taškus.

Angolai, kuri pataikė vos 2 iš 21 tritaškio, Silvio De Sousa surinko 19, B. Fernando – 13, Gersonas Domingosas – 12 taškų.

Pirmą sykį taip sėkmingai pasaulio čempionate žaidžianti Dominikos Respublika ankstesnėse rungtynėse 87:81 įveikė Filipinus ir 87:82 nugalėjo Italiją.


Standings provided by Sofascore


Antrame čempionato etape – aštuntfinalyje – dvi geriausios A grupės komandos žais su dviem pajėgiausiomis ekipomis iš B grupės, kur varžosi Serbija, Puerto Rikas, Pietų Sudanas ir Kinija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją