Jie paskutinėse kontrolinėse namų rungtynėse 84:80 palaužė Suomijos komandą, kuriai pirmame tarpusavio mače Tamperėje buvo nusileidę 79:81.

Nors lietuviams ir šį kartą, kaip ir Suomijoje, nepavyko sustabdyti NBA žvaigždės, Jutos „Jazz“ lyderio Lauri Markkaneno, sušveitusio net 32 taškus, pergalė iš rankų neišsprūdo.

Be to, šeimininkų kapitonas Jonas Valančiūnas, kurį laiką taškais lenktyniavęs su suomių puolėju (po pirmos pusės buvo 15 prieš 16, o finišavo 21 prieš 32), antrame kelinyje sužibėjo ir firminiu kito buvusio Jutos „Jazz“ galiūno Karlo Malone'o dėjimu – įgrūdęs kamuolį į krepšį vieną ranką laikydamas prispaudęs sau prie pakaušio.

„Tokia ir idėja, pajuokavome šiek tiek ir tiek. Nepamenu, nežinau, ar esu dar kada tai daręs. Čia iš kartų į kartas: Karlas pradėjo, Robinis (Robertas Javtokas – „Delfi“) tęsė, o aš pabaigiau“, – šypsojosi JV.

Kiek surimtėjęs jis pasidžiaugė, kad pavyko nutraukti trijų iš eilės pralaimėjimų seriją.

„Buvo nelengvos rungtynės su tikrai nebloga komanda, turinčia labai gerą greitą puolimą. Mums buvo problema stabdyti tą patį jų lyderį L. Markkaneną. Džiugu, kad pasiekėme pergalę, nors ji ir nebuvo lengva. Taip ir ugdome charakterį. Paskutinės sekundės vis tiek priduoda pasitikėjimo, mokomės, kaip jas reikės žaisti čempionate“, – sakė galingą dvigubą dublį įforminęs ir 16 kamuolių nusiėmęs bei iš viso net 38 naudingumo balus sukaupęs centras iš Utenos.

Kapitonas įvertino ir galutinio dvyliktuko paskelbimą – tai, kad paskutiniuoju visateisiu rinktinės nariu tapo Gabrielius Maldūnas.

„Jis – sunkiai dirbantis, tikrai geras bičas, kuris rūbinėje tinka savo chrakteriu, draugauja ir padrąsina kitus. O aikštelėje jis gali gynyboje pasikeisti ir duoda kiek kitokį vaizdą nei mes su Donatu, būdami labiau tokie tipiški centrai. Jis gali duoti greitesnį ir mobilesnį žaidimą. Treneris jį ir paėmė su tokia mintimi, jeigu kartais mums prireiktų mažesnio penketo“, – pasakojo J. Valančiūnas.

Jonas taip pat pripažino, kad, kai gali, užmeta akį ir į kitų rinktinių kiemą.

„Aišku, koncentruojamės labiau į savo reikalus, bet dabar yra visagalis internetas, tai labai paprasta sekti ir žiūrėti, kas vyksta galbūt net už Atlanto. Mačiau keletą rungtynių, kaip ispanai ir slovėnai žaidė su JAV bei Kanada su Vokietija. Buvo gražių rezultatų. Domimės, kas vyksta ir kitose stovyklose“, – teigė JV.

Prieš tai Lietuvos rinktinė kontrolinėse rungtynėse pasiekė dvi pergales – 100:72 įveikta Ukraina, 104:102 – Sakartvelas.

Pasaulio krepšinio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse: Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai turnyrą pradės Filipinų sostinėje Maniloje ir D grupėje varžysis su Meksika, Juodkalnija bei Egiptu.

Suomija taip pat kovos čempionate – E grupėje jų laukia Vokietija, Australija ir Japonija.

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

08 19 d. Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)

08 22 d. Lietuva – Latvija (Taivanas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją