Apie 10 kilometrų atstumu nuo kitų čempionato dalyvių nutolę JAV krepšininkai yra įsikūrę išskirtinai prabangiame „Shangri-La at the Fort“ viešbutyje. 2016 metais duris atvėręs 250 metrų aukščio 63 aukštų viešbutis yra ketvirtas aukščiausias pastatas Maniloje. Šeštajame ir septintajame viešbučio aukšte įkurtas „Kerry“ sporto kompleksas, kuriame amerikiečiai ir rengia savo treniruotes. Čia įrengtą krepšinio aikštelę yra akreditavusi NBA lyga.

JAV rinktinė į vieną pirmųjų treniruočių šioje salėje pakvietė JAV ambasadorę Filipinuose bei šios šalies žurnalistus, kurie kalbėdami apie įspūdžius atskleidė, kad tai yra išskirtinė patirtis. Ne tik dėl galimybės pabendrauti su NBA žvaigždėmis, bet ir dėl šanso savo akimis įsitikinti, kad Manila turi NBA klubų standartus atitinkančią treniruočių salę. Eiliniam filipiniečiui šis viešbutis yra sunkiai pasiekiamas – ne tik perkeltine, bet ir tiesiogine prasme.

Jeigu kada nors vyksite iš „Mall of Asia“ arenos į „Shangri-La at the Fort“ viešbutį susitikti su Naujojo Orleano „Pelicans“ žvaigdžde Brandonu Ingramu, nepasitikėkite viešojo transporto programėle. Ji jums pasiūlys vykti autobusu, reguliariai kursuojančiu „Epifanio de los Santos Avenue“ dešimties juostų greitkeliu – viena pagrindinių Manilos transporto arterijų. Vis dėlto nuvažiavus 20 minučių autobusu, likęs kilometras iki viešbučio gerokai prailgs.

Autobuso stotelė – minėtojo dešimties juostų greitkelio viduryje, o navigacijos programėlės nurodymai pastato į dar keblesnę situaciją: tenka vaikščioti greitkelio važiuojamaja dalimi. Verta pažymėti, kad eismas Maniloje yra išskirtinai chaotiškas ir užkimštas transporto priemonėmis – motorolerių, motociklų, lengvųjų automobilių ir autobusų vairuotojai kovoja dėl vietos kelyje agresyviais manevrais ir nenutylančiais garso signalais.

Atsidurti reikiamoje kelio pusėje pėsčiajam – nemažas iššūkis, o kai sugaišus apie pusvalandį galiausiai pavyksta rasti būdą, navigacijos programėlės nurodymai nuveda į Makati rajono lūšnyną. Navigacijos programėlė žada, kad prabangusis „Shangri-La at the Fort“ viešbutis – vos už kelių minučių. Tačiau ne viskas taip paprasta. Išeiti iš lušnyno nepavyksta – jis apjuostas aukšta betonine siena ir spygliuotomis vielomis.

Su didele nuostaba svetimšalį pasitinkantys vietiniai rekomenduoja – geriau grįžkite ten, iš kur atėjote. Vis dėlto, jei neišsigąstate „kitokio gyvenimo būdo“ ir nepasiduodate paieškose, jums gali pasisekti – netikėtai sienos viršūnėje pastebėtame „pasienio punkte“ pagalbos ranką ištiesia ginkluotas pareigūnas. Jam tenka paaiškinti, kad turite netrukus susitikti su JAV rinktinės krepšininku, todėl jums būtina labai skubiai palikti lūšnyno teritoriją.

Tuomet pareigūnas iš anapus tvoros nutiesia kopėčias, kuriomis žengiate į kitą pasaulį: per tris minutes pasiekiate prabangųjį viešbutį ir sutinkate JAV rinktinę.

Kaip teigia vietiniai, tokie kontrastai Filipinuose yra įprasti, o

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją