Taškais nugalėtojų gretose pasižymėjo visas dvyliktukas. Rezultatyviausias buvo debiutantas Margiris Normantas su 18 taškų. Jonas Valančiūnas sukaupė dvigubą dublį – 15 taškų ir 10 atkovotų kamuolių, o Eimantas Bendžius pridėjo 10 taškų.

Be M. Normanto tokiame turnyre debiutavo ir Tadas Sedekerskis (7 tšk.), Deividas Sirvydis (6 tšk.), Tomas Dimša (6 tšk.) bei Gabrielius Maldūnas (4 tšk.).

Statistika

Gerą toną galingu žaidimu nuo pirmų minučių davė Lietuvos rinktinės kapitonas J. Valančiūnas, suvertęs net 11 iš 13 komandos taškų. Prie jo netrukus prisijungė ir Ignas Brazdeikis, nuo atsarginių suolo sėkmingai pakilo M. Normantas ir lietuviai spruko į priekį – 26:12.

Įpusėjus antram kėliniui Lietuva susikrovė 20 taškų persvarą (37:17), tačiau tuomet pralaimėjo atkarpą 1:10 ir leido egiptiečiams atsitiesti – 38:27. Prieš pat antro kėlinio pabaigos sireną dvitaškį pataikė Iggy – 46:34. J. Valančiūno kraityje jau po pirmosios pusės buvo dvigubas dublis – 13 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.


Po didžiosios pertraukos skirtumas tarp komandų tapo vienženklis (50:42), bet tik trumpam. Tritaškiais prabilęs Eimantas Bendžius gesino Faraonų šansus – 70:53.

Pergalė po naudingo Gabrieliaus Maldūno įėjimo ir Deivido Sirvydžio tritaškių jau buvo mūsiškių rankose – 87:57. Finalinė sirena užfiksavo tokius galutinius skaičius – 93:67.

Rungtynės:

Lietuva – Egiptas 93:67 (26:12, 20:22, 24:19, 23:14) .

Lietuva: Margiris Normantas 18 (3/3 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 3/3 baudos), Jonas Valančiūnas 15 (5/9 dvitaškiai, 1/2 tritaškis, 2/4baudos), Eimantas Bendžius 10, Mindaugas Kuzminskas 9, Ignas Brazdeikis 8 (5 rez. perd.), Tadas Sedekerskis 7, Deividas Sirvydis ir Tomas Dimša po 6, Donatas Motiejūnas (9 atk. kam.), Gabrielius Maldūnas ir Vaidas Kariniauskas po 4, Rokas Jokubaitis 2 taškai (0/6 metimų iš žaidimo, 5 atk. kam.).

Egiptas: Assemas Marei'us 14, Amras El Gendy 13, Anas Mahmoudas 11, Ehabas Aminas 10, Amras Zahranas 8 taškai.

Sekmadienį nuo 15 val. 30 min. lietuviai kausis su Meksikos atstovais, kurie pirmame ture 71:91 neatsilaikė prieš Juodkalniją.

Skambių pergalių ir medalių badą pastaruoju metu išgyvenantys lietuviai paskutinį kartą ant prizininkų pakylos lipo dar 2015-aisiais, kai tapo Europos vicečempionais.

Nuo to laiko – jokių rimtesnių pasiekimų, kuriais būtų galima pasigirti. Pernykštėse Europos pirmenybėse užimta viso labo 15 vieta, o 2019-ųjų pasaulio čempionate finišuota 9 pozicijoje.

Net ir be Luko Lekavičiaus, Mariaus Grigonio, Arno Butkevičiaus, Roko Giedraičio, Gyčio Radzevičiaus, Edgaro Ulanovo, Domanto Sabonio, Martyno Echodo ir Artūro Gudaičio į Filipinus ne kaip vieni favoritų atskridę Kazio Maksvyčio auklėtiniai tikisi nustebinti ir po ilgos pertraukos kaip reikiant patriukšmauti tarptautinėje scenoje.


Egiptas yra vienas žemiausiai reitinguojamų pasaulio čempionato dalyvių – FIBA rikiuotėje užima 55-ą vietą, lenkdamas tik pirmenybių naujokus Pietų Sudaną (62) ir Žaliąjį Kyšulį (64). Prieš kelionę į Aziją Faraonai sužaidė ketverias kontrolines rungtynes ir pralaimėjo Kinijai, Meksikai bei Libanui, o vienintelę pergalę pasiekė prieš Sakartvelą.

Visgi egiptiečiai rinko visus įmanomus argumentus, kodėl po pertraukos sugrįžę į planetos pirmenybių areną neturėtų būti rikiuojama tarp silpniausių turnyro komandų. Pirmieji lietuvių varžovai Filipinuose pasitelkė „importinės produkcijos“: du JAV užaugusius žaidėjus, vienas kurių turi sutartį su NBA klubu. Tie naujokai – tai Patrickas Gardneris, šiemet suraitęs parašą ant sutarties su Bruklino „Nets“, ir Adamas Moussa, žaidžiantis NCAA.

Aukščiausiai istorijoje egiptiečiai planetos pirmenybėse yra užkopę gūdžiais 1950-aisiais, kai užėmė 5 vietą. O pastarąjįį kartą, kai dalyvavo (2014-aisiais), liko patys paskutiniai, 24-i.

Šių metų FIBA Pasaulio taurės turnyras vyks iki rugsėjo 10 dienos trijose valstybėse – Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje. Čia varžosi 32 rinktinės.

Komandos yra išskirstytos į aštuonias grupes po keturias. Dvi stipriausios kiekvienos grupės rinktinės žengs į kito etapo grupes ir sužais dar po dvejas rungtynes bei galiausiai vėl dvi stipriausios žengs į ketvirtfinalį.

Pasaulio krepšinio čempionatas svarbus tuo, kad šiame galima iškovoti tiesioginius kelialapius į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Europai numatytos dvi vietos – jas gaus aukščiausias vietas pirmenybėse užėmusios žemyno rinktinės, neskaitant Prancūzijos, kuri turi garantuotą vietą kaip žaidynių šeimininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)