Šešerius metus jokiuose (nuo 2017-ųjų), o dešimt oficialiuose mačuose (nuo pat 2013-ųjų) prancūzų neįveikę lietuviai šį sykį, skirtingai nei pirmame komandų susidūrime Orleane, metė rimtą kovą ir priešinosi praktiškai iki pat finalinės sirenos.

Prie to svariausiai prisidėjo Eimantas Bendžius (6/9 tritaškiai, 3/3 baudos) ir Jonas Valančiūnas (14 atk. kam.), sumetę atitinkamai 21 ir 12 taškų.

Pirmame kėlinyje tikrą tritaškių vakarėlį užkūrė pastarąsias dvi dvikovas prastai atakavęs Eimantas Bendžius, kuris per penkių minučių atkarpą paleido net penkis tikslius tolimus šūvius ir vienas pats sušveitė 15 taškų, iš distancijos pataikė ir Rudy Gobertą toliau nuo krepšio išsivilioti mėginęs Jonas Valančiūnas, o mūsiškiai spurtavo net 18:2. Tiesa, net ir po puikaus pasirodymo puolime šeimininkai pirmą ketvirtį laimėjo gana kukliai – 29:25.

Antrame kėlinyje Les Bleus gerokai suaktyvino savo gynybą, o darniai veikusį Lietuvos rinktinės mechanizmą išderino ir keitimų gausa. Prieš didžiąją pertrauką buvo lygu – 39:39.

Antroje rungtynių dalyje iniciatyva po truputį perėjo į svečių rankas Vincento Collet auklėtiniai atitrūko 61:74 ir pergalingai finišavo, nors mūsiškiai dar ir sugebėjo pavojingai priartėti.

„Treneris patenkintas progresu, aš patenkintas komandos reakcija, kaip sureagavome po pralaimėjimo. Šiandien daužėmės su jais ir bandėme atsakyti į prancūzų fiziškumą. Mus baudė 23 klaidos, kurios kilo iš perdavimų, ir leido varžovams bėgti į greitą puolimą, o jie atviroje aikštelėje gerai jaučia vienas kitą ir sumetė ten daug taškų“, – spaudos konferencijoje pasakojo E. Bendžius.

Sulaukęs klausimo, ar šiemet neturėjo dvejonių dėl prisijungimo prie rinktinės, puolėjas atsakė neigiamai.

„Kai treneris paskambino, jau per pirmą pokalbį pasakiau, kad atvyksiu. Nebuvo jokių atidėliojimų. Esu laimingas būdamas čia ir jausdamas trenerio ir komandos draugų pasitikėjimą“, – sakė jis.

Komentuodamas savo 15 taškų atkarpą pirmame kėlinyje E. Bendžius akcentavo visos komandos indėlį.

„Pirmiausia, manau, kad veikė mūsų gynyba, iš ko pavyko greitos atakos, atsirado užsivedimas ir energija. Iš to viskas ir užsikūrė“, – teigė taikliarankis.

„Veikė derinys „duok kamuolį Eimai“. Jis buvo karštas, mes bandėme jo ieškoti ir suradome, o jis išnaudojo“, – šypsojosi Kazys Maksvytis.

Iš viso net 9 tritaškius išmetęs, o dar kelis kartus pusiau laisvas buvęs E. Bendžius netiki, kad varžovai į jį pasižiūrėjo pro pirštus.

„Nemanau, kad jie negerbė, vis tiek žino mane ir po dvejų prastesnių rungtynių tikrai neleis man mesti. Ne, paprasčiausiai mane rado, pamatė, kad kelis įmečiau, ir komanda išpildė dar kelis derinius.

Jau nejaunas esu žaidėjas ir iš praktikos žinau, kad reikia tęsti savo darbą. Ir ankstesnėse rungtynėse su suomiais bei prancūzais atlikau gerus metimus, bet jie nekrito, o šiandien toliau pasitikėjau ir pataikiau“, – ramiai dėstė jis.

Ankstesnėse kontrolinėse rungtynėse K. Maksvyčio auklėtiniai 100:72 pranoko Ukrainą, 104:102 palaužė Gruziją, bet 79:81 nusileido Suomijai ir 72:90 nusilenkė Prancūzijai.

Pasaulio krepšinio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse: Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai turnyrą pradės Filipinų sostinėje Maniloje ir D grupėje varžysis su Meksika, Juodkalnija bei Egiptu.

Prancūzai keliaus į Džakartą, Indonezijoje, kur H grupėje pasimatys su Latvija, Kanada ir Libanu.

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

  • 08 14 d. 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 08 19 d. Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 08 22 d. Lietuva – Latvija (Taivanas)



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją