Mike'o Browno auklėtiniai pirmose NBA įkrintamųjų rungtynėse savo arenoje net 118:94 (31:22, 23:28, 37:26, 27:18) susitvarkė su keturis kartus per pastarąjį dešimtmetį lygos čempionais tapusiais San Fransisko „Golden State Warriors“ ir lemiamoje kovoje dėl aštuntos pozicijos Vakaruose susikaus su Naujojo Orleano „Pelicans“ bei Jonu Valančiūnu.

Žūtbūtiniame mūšyje tarp dviejų Lietuvos rinktinės centrų naktį iš penktadienio į šeštadienį namų aikštės pranašumą turės „Pelikanai“, kurie 106:110 neatsilaikė prieš Los Andželo „Lakers“ ir dar prarado savo lyderį Zioną Williamsoną.

„Kings“ atsiliko tik pačioje susitikimo pradžioje (0:3, 3:5, 6:8), bet labai greitai po Domanto Sabonio ir De'Aarono Foxo taškų persvėrė rezultatą savo naudai – 19:12 ir ėmė kontroliuoti rungtynių eigą. O kaip ketvirtame kėlinyje po dar vieno lietuvio metimo skirtumas pasiekė 24 taškus (111:87), abiem pusėms teliko atlikti formalumus.

Istorinį reguliariųjį sezoną sužaidęs Domantas Sabonis solidžiai pasirodė ir išlikimo mače. Domas per 37 minutes surinko 16 taškų (7/13 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 2/2 baudos), 12 atkovotų ir 2 perimtus kamuolius, 7 rezultatyvius perdavimus ir 1 bloką.

Nesulaikomas iš distancijos buvo Keeganas Murray'us, sušveitęs net 32 taškus (8/13 tritaškiai, 9 atk. kam.).

De'Aaronas Foxas pridėjo 24, Harrisonas Barnesas – 17, o Keonas Ellisas – 15 taškų.


Stephenas Curry atsakė 22 taškais (6 klaidos), o dešinioji jo ranka Klay'us Thompsonas nesukrapštė nė taško (0/10 metimų iš žaidimo).

Jonathanas Kuminga ir Moses Moody pasiūlė po 16, o Draymondas Greenas ir Andrew Wigginsas – po 12 taškų.

D. Sabonis šiemet tiesiog dominavo NBA arenose ir netgi įsiveržė į pirmąjį MVP kandidatų dešimtuką. Jis buvo absoliutus visos lygos lyderis pagal dvigubus (77, užfiksavo rekordinę 61-o iš eilės seriją) ir trigubus dublius (26) bei atkovotus kamuolius (13,7), šeštas pagal rezultatyvius perdavimus (8,2).

Primename, kad pernai būtent Steve'o Kerro treniruojami „Kariai“ ketvirtfinalyje eliminavo „Karalius“ – 4:3. Tuomet viską lėmė septintosios serijos rungtynės Sakramente, kuriose 50 taškų sušveitęs S. Curry nukalė Auksinės valstijos atstovams kertinę pergalę – 120:100.

Rytuose per įkrintamąsias į pirmąjį aštuonetą bandys prasimušti Filadelfijos „76ers“, Majamio „Heat“, Čikagos „Bulls“ ir Atlantos „Hawks“.

Abiejose konferencijose jau žinoma daugiau nei pusė ketvirtfinalio porų: Milvokio „Bucks“ galynėsis su Indianos „Pacers“, Klivlando „Cavaliers“ – su Orlando „Magic“, Denverio „Nuggets“ – su Los Andželo „Lakers“, Minesotos „Timberwolves“ – su Finikso „Suns“, o Los Andželo „Clippers“ – su Dalaso „Mavericks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)