Po trijų savaičių JV už Atlanto pradės jau dvyliktą savo NBA sezoną. Artėjant jam lietuvir ir kiti Naujojo Orleano „Pelicans“ žaidėjai dalyvavo tradicinėje žiniasklaidos dienoje.

Jau pirmasis iš amerikiečių žurnalistų 31-erių metų J. Valančiūnui atskriejęs klausimas buvo apie kasmetinį atstovavimą nacionalinei savo šalies komandai.

„Eilinę vasarą žaidei už Lietuvą niekas jau nebežino kelintą kartą iš eilės. Kodėl tau tai svarbu metai iš metų?“, – teiravosi žurnalistas.

„Tai – mano šalis. Aš jaučiu garbę ir pasididžiavimą žaisdamas už Lietuvą. Darysiu tai tol, kol galėsiu ir kol būsiu jai reikalingas. Tikiuosi, kad būsiu reikalingas“, – šyptelėjo J. Valančiūnas, su lietuviais pasaulio čempionate užėmęs garbingą šeštą vietą.

„Rinktinė labai padeda ir pasiruošti sezonui. Per vasarą išlaikiau savo sportinę formą, atvykau būdamas geriausios jos. Šalia buvo geriausi treneriai ir medicinos personalas. Taigi esu visiškai pasiruošęs treniruočių stovyklos pradžiai“, – tikino JV.

J. Valančiūnas taip pat pakomentavo ir įsimintiną pergalę 110:104 prieš JAV pajėgas su Brandonu Ingramu iš tų pačių „Pelikanų“.

„Buvo puiku. Žinote, amerikiečiai turbūt visada būna tokių turnyrų kaip olimpinės žaidynės ar pasaulio čempionatas favoritai. Kiekviena kita komanda nori su jais sukovoti ir pabandyti nugalėti. Bet per visą krepšinio istoriją nėra daug rinktinių, kurioms iš tikrųjų pavyko tai padaryti. Taigi buvo neįtikėtina.

Kita vertus, pergalė prieš JAV mums negarantavo medalių ir nieko nedavė, tik pirmą vietą grupėje, tad labai švęsti kažko kaip ir nebuvo reikalo. Rūbinėje buvo keistas jausmas, nes turėjome galvoti jau apie kitas rungtynes“, – pasakojo JV.

J. Valančiūnas Naujajame Orleane žais jau trečiąjį sezoną. Pernai jis vidutiniškai rinko po 14,1 taško ir atkovojo po 10 kamuolių, o devintą vietą Vakaruose užėmę „Pelikanai“ (42-40) NBA įkrintamosiose varžybose neatsilaikė prieš Oklahomos Sičio „Thunder“ kolektyvą.

„Turime išlikti sveiki ir būti kartu. Mūsų laukia svarbūs metai. Pastaruosius du sezonus kaupėme patirtį, o dabar turime su ja šį tą nuveikti. Turime skinti pergales, ką mes tikrai esame pajėgūs padaryti. Turime gabius vyrukus, tik turime tai įrodyti“, – tvirtino jis.

JV taip pat pridūrė, kad jam šį sezoną gali tekti išmesti daugiau tritaškių ir žaisti kiek atsitraukus, nes po krepšiu erdvės reikės Zionui Williamsonui, jei tik šis bus sveikas.

Šį tarpsezonį J. Valančiūno komandos draugu tapo ir 30-metis vidurio puolėjas Cody Zelleris, kuris pakeitė į Barseloną iškeliavusį naudingiausią praėjusio Europos čempionato žaidėją Willy Hernangomezą.

Reguliariojo sezono startas numatytas jau po trijų savaičių – spalio 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)