Abi komandos po paskutinių nesėkmių sulaukė aštrių savo krepšininkų komentarų. Los Andželo ekipos žaidėjus sukritikavo LeBronas Jamesas, o Memfio komandos pralaimėjimų seriją „užknisančia“ pavadino Jonas Valančiūnas.

Susitikimo pradžioje savo žodžius darbais paversti geriau sekėsi „Grizzlies“ aukštaūgiui. Nesužaidus nė 7 minučių JV jau buvo surinkęs 12 iš 18 komandos pelnytų taškų, o Memfio klubo rungtynių komentatoriai žavėjosi lietuvio žaidimu.

Transliacijos metu, paskatinti puikaus Jono įsiliejimo į komandos žaidimą, Pete‘as Pranica ir Brevinas Knightas kalbėjo ne tik apie galingą uteniškio žaidimą baudos aikštelėje, bet ir apie iškiliausius visų laikų Lietuvos krepšininkus.

Pagiriamojo žodžio sulaukė ir Arvydas Sabonis, ir Šarūnas Marčiulionis, ir NBA pirmenybėse niekados nerungtyniavęs Artūras Karnišovas.

Apylygiai besiklosčiusios dvikovos eigą šeimininkų naudai perlaužė tas pats Valančiūnas. Antrame ketvirtyje į aikštę grįžęs aukštaūgis pataikė du dvitaškius iš eilės bei užtvara sukūrė erdvės Avery Bradley tolimam metimui.

Dar vieną tritaškį pridėjęs Mike‘as Conley vainikavo Memfio komandos dešimties be atsako pelnytų taškų atkarpą ir leido „Grizzlies“ pabėgti 61:50.

Lietuvio indėlis ir vėl neprasprūdo pro akis komentatorių duetui. Ilgus metus NBA lygoje rungtyniavęs Knightas pareiškė, jog „Grizzlies“ sirgaliai privalo mokyti savo vaikus tarti Valančiūno pavardę, kadangi jei klubui pasiseks, ši pavardė Tenesio valstijoje bus minima dar ilgus metus.

Viso 25 minutes aikštėje šiąnakt praleidęs JV surinko dvigubą dublį su 20 taškų (8/15 met., 0/1 trit., 4/5 baud.) ir 13 atkovotų kamuolių, prie kurių pridėjo perimtą kamuolį ir du blokus. Lietuvio statistikos eilutę aptemdė 5 klaidos ir 4 asmeninės pražangos.

Šiąnakt uteniškis pasižymėjo ir istoriniu pasiekimu, perkopdamas per savo NBA karjerą 4,000 atkovotų kamuolių ribą. Iki šiol šią žymą perlipti buvo pavykę tik vienam Lietuvos krepšininkui – 6,191 kamuolį sugriebusiam Žydrūnui Ilgauskui.

Nesėkmė dar labiau apsunkino „Lakers“ galimybes patekti į šio sezono atkrintamąsias varžybas. Per pastarąsias penkerias rungtynes Angelų miesto komanda iškovojo tik vieną pergalę.

Pralaimėjimo kartėlio nenuplovė ir LeBrono patekimas tarp dešimties daugiausiai rezultatyvių perdavimų lygos istorijoje atlikusių krepšininkų. Andre Millerį iš dešimtuko išstūmęs Jamesas tapo pirmuoju žaidėju, patenkančiu į pirmąjį dešimtuką tiek pagal rezultatyvius perdavimus, tiek pagal pelnytus taškus.

„Grizzlies“: Mike‘as Conley 30 (10/17 met., 5 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 20 (13 atk. kam.), Avery Bradley 15, Joakimas Noah 14 taškų (12 atk. kam.).

„Lakers“: Brandonas Ingramas 32 (12/18 met.), LeBronas Jamesas 24 (8/23 met., 12 atk. kam., 11 rez. perd.), Kyle‘as Kuzma 22, Reggie Bullockas 14 taškų.

Artimiausias rungtynes „Grizzlies“ žais Memfyje, kur naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį turės galimybę atsirevanšuoti praėjusią savaitę juos įveikusiems Čikagos „Bulls“ krepšininkams.