Lietuvio atstovaujama Memfio „Grizzlies“ (18/22) komanda į savo sąskaitą įsirašė jau penktą pergalę paeiliui – sekmadienį namie 122:102 (27:26, 33:33, 35:17, 27:26) nugalėjo „Golden State Warriors“ (9/32) krepšininkus.

J. Valančiūnas ant parketo praleido 29 min., per kurias pelnė net 31 tašką (13/17 dvit., 1/2 trit. , 4/5 baud.), atkovojo 19 kamuolių (asmeninis sezono rekordas), 2 metimus blokavo ir 3 kartus suklydo.

„Jonas buvo neįtikėtinas, 19 atkovotų kamuolių. Fantastika. Jis davė toną visai komandai tiek gynyboje, tiek puolime. Jo aktyvumas antroje rungtynių dalyje labai prisidėjo prie pergalės.

Jonas neleido varžovams taip dažnai stoti prie baudų metimo linijos, kas mums trukdė pirmoje mačo dalyje, kai jie metė 18 baudos metimų. Tai puiki komandinė pergalė“, – gyrė lietuvė „Grizzlies“ strategas Tayloras Jenkinsas.

JV fantastiškas, užsivedęs. Visas rungtynes jis buvo įjungęs „žvėries režimą“, varžovai neturėjo ką jam priešpastatyti.
Jarenas Jacksonas Jr.

Anot trenerio, J. Valančiūnas puikiai pritapo prie jo sistemos: „Su Jonu daug kalbėjomės vasarą. Jis žaidžia tobulai išnaudodamas savo stipriąsias puses – kovodamas dėl kamuolių, įsiverždamas į baudos aikštelę, versdamas varžovus dvigubinti prieš jį gynybą. Jis puikiai stato užtvaras ir žaidžia du prieš du.

Jis gali pats užbaigti atakas, pataikyti tritaškius, palaikyti aukštą tempą. Jis labai padėjo mums šiandien blokuodamas varžovų metimus. Visas sunkus jo darbas tikrai atsipirko – matosi daug geresnis ryšys su komandos draugais.

Matome naują Jono versiją, tačiau tų versijų yra tiek daug, kalbant apie tai, ką jis gali daryti aikštėje. Jis daro didelę įtaką aikštėje“.

Paklaustas apie J. Valančiūną kitas „Grizzlies“ lyderis Jarenas Jacksonas taip pat neslėpė susižavėjimo.

„JV fantastiškas, užsivedęs. Visas rungtynes jis buvo įjungęs „žvėries režimą“, varžovai neturėjo ką jam priešpastatyti. Jis tiesiog yra begemotas, didelis begemotas. Esu laimingas, kad žaidžiu su JV, nes jį tikrai sunku uždengti“, – sakė 21 tašką į „Warriors“ krepšį sekmadienį įmetęs Memfio ekipos puolėjas.

Pats Jonas po pergalės išliko sau įprastai santūrus.

„Nėra taip, kad mes žaidimą organizuotume per mane ar ką nors kitą. Tu tiesiog daliniesi kamuoliu, žaidi kartu, ieškai laisvo žmogaus. Šį kartą kamuolys atsidurdavo mano rankose. Svarbiausia, kad mes po pertraukos grįžome su energija, kuri mums ir padėjo laimėti. Esame jauna komanda, todėl privalome žaisti energingai“, – tvirtino J. Valančiūnas, šį sezoną surinkęs 20 dvigubą dublį.

„Gerai, galbūt šiandien ir buvo mano vakaras. Tačiau kitą kartą greičiausiai bus kieno nors kito vakaras. Mes žaidžiame tokiu stiliumi ir tai yra mūsų pranašumas“, – pridūrė vidurio puolėjas, kuriam šios rungtynės buvo antros pagal rezultatyvumą šiame sezone. 32 taškus Jonas buvo surinkęs gruodžio 5 d. rungtynėse su Čikagos „Bulls“.

Kitas rungtynes „Grizzlies“ žais naktį iš antradienio į trečiadienį namie su Hjustono „Rockets“.

„Tai bus labai svarbios rungtynės, tačiau iš tikrųjų kiekvienos jos mums yra svarbios – šį sezoną turime tikslų“, – žadėjo lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)