„Pelicans“ pataikė net 22 tritaškius (22/42): tai naujas klubo pataikytų tritaškių per vienerias rungtynes rekordas.

Prie pasiekimo prisidėjo ir Jonas Valančiūnas, pataikęs tritaškį (1/4). Iš viso lietuvio sąskaitoje 15 taškų (5/9 dvit., 1/4 trit., 2/3 baud.) per 23 minutes, taip pat 16 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyvūs perdavimai, perimtas kamuolys, blokuotas metimas, 1 klaida ir 3 asmeninės pražangos.

Jonas Valančiūnas, Jeremy Sochan ("Spurs")

Naujojo Orleano klubas iškovojo jau 4-ą pergalę iš eilės. Paskutinį kartą „Pelikanai“ pralaimėjo taurės pusfinalyje „Lakers“ klubui.

Pirmasis 2023 m. NBA naujokų biržos šaukimas Victoras Wembanyama šeimininkams per 31-ą minutę pelnė 17 taškų ir atkovoto 13 kamuolių.

Per rungtynių ilgąją pertrauką buvo pagerbta klubo legenda Tony Parkeris, kuris rugpjūtį kartu su Greggu Popovichiumi ir buvusia „Spurs“ trenerių štabo nare, trenerio asistente Becky Hammon buvo įtraukti NBA Šlovės muziejų.


Tai buvo vienintelis pozityvus dalykas „Spurs“ sirgaliams sekmadienio rungtynėse.

Po pirmosios mačo pusės „Pelicans“ pranašumas siekė 10 taškų (61:51). Po pertraukos svečiai dominavo ant parketo, baudė varžovus tolimais metimais ir nepaliko vilčių „Spurs“ pajėgoms.

Tai antra „Pelicans“ pergalė prieš „Spurs“ šiame sezone. Gruodžio pradžioje „Pelicans“ namų arenoje 121:106 įveikė Greggo Popovichiaus auklėtinius.

Artimiausias rungtynes „Pelicans“ žais gruodžio 20-ą namuose prieš Memfio „Grizzlies“.

Šiuo metu Naujojo Orleano klubas Vakaruose – 7-oje vietoje, „Spurs“ – prasčiausia Vakarų divizione ir antra blogiausia komanda lygoje, lenkianti tik Detroito „Pistons“ (2/24).

„Spurs“: Victoras Wembanyama 17 (13 atk. k.), Julianas Champagnie 15, Cedi Osmanas 14 taškų.

„Pelicans“: CJ McCollumas 29 (6/7 trit.), Brandonas Ingramas 26 (5/7 trit.), Jose Alvarado 16 (3/5 trit.), Jonas Valančiūnas ir Zionas Williamnsonas po 15 taškų.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją