Trečiadienį svečiuose žaidę Toronto „Raptors“ (48/31) vyrai vienu metu atsiliko 20 taškų, tačiau atsitiesė ir šventė pergalę rungtynėse prieš Detroito „Pistons“ 105:102.

Jonas Valančiūnas

Labai svarbų vaidmenį šiame trileryje atliko J. Valančiūnas. Lietuvis per 27 minutes pelnė 19 taškų (9/11 met., 1/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Rungtynių pradžioje buvome per lėti, žingsniu atsilikome nuo varžovų ir jie mus skaudžiai baudė. Geras dalykas – antroje rungtynių dalyje turėjome daugiau energijos ir laimėjome“, – komentavo JV. Lietuvį prajuokino per interviu Kyle'o Lowry į žandą mestas rankšluostis.

„Visi žino, kad kartais mūsų komanda silpnai pradeda rungtynes, tačiau svarbu ne kaip pradedame, o kaip baigiame dvikovas. Džiaugiuosi, kad mums pavyksta pabaigas sužaisti galingai“, – kalbėjo vidurio puolėjas.

Toronto komandos žaidimą vertinęs „Raptors Republic“ analitikas Blake'as Murphy lietuviui skyrė vieną geriausių įvertinimų tarp visų žaidėjų – A.

„Visų pirma, blogesni dalykai. JV nusileido varžovams po lenta ir nesulaikė Andre Drummondo taip, kaip buvo galima tikėtis. Tačiau, žiūrint iš kitos pusės, taškus jis rinko labai lengvai, vėl atliko keletą rezultatyvių perdavimų. Sužaidė ir keletą labai gerų minučių ketvirtajame kėlinyje, nors ir nepataikė svarbaus baudos metimo, galėjusio anksčiau nulemti mačo baigtį“, – rašoma apie pastarąjį J. Valančiūno pasirodymą.

Penkiose rungtynėse prieš trečiadienio dvikovą su „Pistons“ J. Valančiūnas vidutiniškai pelnė 11,8 taško ir atkovojo 14,2 kamuolio per rungtynes. Tai – produktyviausia jo penkių dvikovų serija šį sezoną.

„Gynyba, puolimas, tiesioginių varžovų priežiūra – jis per pastarąsias savaites darė daug naudingų dalykų, – gyrė lietuvį „Raptors“ strategas D. Casey. – Man išties labai patinka, kaip jis žaidžia dvi paskutines savaites“.

Prieš atkrintamąsias varžybas šoktelėję į viršų statistiniai rodikliai – ne naujiena vidurio puolėjui. Pastaruosius tris sezonus JV per atkrintamąsias žaidžia daug geriau nei reguliariajame sezone. Prieš metus lietuvis sužaidė keletą sau asmeniškai geriausių rungtynių, kol dėl traumos buvo priverstas sėsti ant atsarginių suolo.

Pernai per 12 atkrintamųjų rungtynių J. Valančiūnas vidutiniškai pelnė 13,8 taško ir atkovojo 10,8 kamuolio. Reguliariajame sezone šie vidurkiai buvo žemesni – atitinkamai 12,8 ir 9,1.

„Nuoseklumas yra tai, ko visi siekiame lygoje. Kaip komanda siekiame nuoseklumo puldami ir gindamiesi“, – kalbėjo D. Casey ir pridūrė neabejojantis, kad J. Valančiūno faktorius bus itin svarbus balandžio 15-16 dienomis prasidėsiančiose NBA atkrintamosiose varžybose.

Toronto ekipos strategą džiugina efektyvus JV ir Serge'o Ibakos darbas gynyboje: „Jis ir Serge'as labiau jaučia vienas kitą dirbdami gynyboje . Žinoma, tam reikėjo laiko – Serge'as čia tik nuo NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio vasario 17-19 dienomis. Jie gerai dirba kartu ir cementuoja gynybą.“

„Raptors“ liko sužaisti tris paskutines reguliariojo sezono rungtynes. Penktadienį JV ir kompanija namie susigrums su Majamio „Heat“, sekmadienį Niujorke – su „Knicks“, o balandžio 12-ąją Klivlande – su „Cavaliers“.