Pastarasis komandų susitikimas tragiškai susiklostė Jonui Valančiūnui, dėl asmeninių pražangų problemos aikštėje praleidusiam tik kiek daugiau nei 11 minučių ir nepelniusiam nė taško.

Šiąnakt lietuvis sėkmingai pradėjo rungtynes tiek varžovų, tiek savoje aikštės pusėje. Kanadiečio Andrew Wigginso prasiveržimus sėkmingai stabdęs JV pelnė pirmuosius „Raptors“ taškus, o iki ilgosios pertraukos spėjo pataikyti keturis dvitaškius.

Nors dvikovoje su „Timberwolves“ nutrūko uteniškio taiklių tritaškių metimų serija, pagrindinis Toronto komandos aukštaūgis jau šeštą kartą per pastarąsias septynerias rungtynes pasižymėjo dvigubu dubliu.

Vienintelėmis rungtynėmis, kuriose Jonui nepavyko užfiksuoti dviženklių pelnytų taškų ir atkovotų kamuolių skaičių, tapo jau minėtoji akistata Mineapolio mieste.

Šiąnakt 29 minutes aikštėje praleidęs Valančiūnas per jas surinko 18 taškų (8/12 met., 0/1 trit., 2/2 baud.), 11 atkovotų kamuolių bei po vieną rezultatyvų perdavimą, perimtą kamuolį, klaidą ir pražangą.

Lemiamomis ketvirto kėlinio minutėmis aikštėje su talentinguoju Karl-Anthony Townsu grūmęsis mūsų tėvynainis vidutinškai po 20 taškų renkančiam varžovui šiąnakt jų leido surinkti tik 11.

Jau 402-ąsias rungtynes „Raptors“ starto penkete pradėjęs lietuvis pagal šį skaičių aplenkė Vince'ą Carterį ir pakilo į trečiąją klubo rekordininkų sąrašo vietą.

Gražiu komandiniu žaidimu pasižymėję „Raptors“ atliko net 28 rezultatyvius perdavimus bei pataikė 22 iš 26 mestų baudos metimų.

Didžiąją rungtynių dalį svečius vijęsi Dwane'o Casey auklėtiniai trečio kėlinio pabaigoje sugebėjo išlyginti rezultatą, o lemiamoje susitikimo dalyje – ir persverti jį savo naudai.

Minesotos ekipa turėjo galimybių pasivyti varžovus, tačiau svarbiausiomis akimirkomis Wigginso ir Jimmy Butlerio metimai buvo netikslūs. Artėjant finalinei sirenai svečiai pelnė septynis taškus be atsako ir priartėjo iki 101:103, bet persverti rezultato savo naudai nebesugebėjo.

„Timberwolves“ viso susitikimo metu išmetė vos 12 tritaškių, iš kurių taiklūs buvo tik 5.

Toronto klubas vertėsi be vieno patikimiausių komandos snaiperių C. J. Mileso, bet krašto puolėjo netektį sugebėjo kompensuoti lygiaverčiu puolimo pasiskirstymu. Dviženklį taškų skaičių šeimininkams pelnė net šeši krepšininkai.

Savoje arenoje „Raptors“ svečius iš Mineapolio įveikė jau keturioliktąjį kartą iš eilės. Tai ilgiausia tokia serija Toronto klubo istorijoje.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 23 (10/11 baud., 8 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 18 (11 atk. kam.), Serge'as Ibaka ir Kyle'as Lowry (9 rez. perd.) po 15, Jakobas Poeltlas 12, Fredas VanVleetas 10 taškų.

„Timberwolves“: Jimmy Butleris 25 (5/10 baud., 5 atk. kam., 6 rez. perd.), Andrew Wigginsas 15 (7/22 met., 1/6 trit.), Jeffas Teague'as ir Gorgui Diengas po 14, Taj Gibsonas 12, Karl-Anthony Townsas 11 taškų (10 atk. kam.).

Artimiausias rungtynes „Raptors“ žais naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, kai Vašingtone susitiks su vietos „Wizards“ ekipa.