Jutos ekipa pasinaudojo iki liepos 1-os dienos turėta laisva erdve klubo algų biudžete. Nuo laisvųjų agentų rinkos atsidarymo akimirkos įsigalios milžiniškas Rudy Goberto kontraktas – pirmą sezoną prancūzas gaus net 21,2 milijono JAV dolerių.

Šiai sutarčiai dar neįsigaliojus „Jazz“ turėjo galimybę užpildyti nominaliai 2016-17 metų sezono biudžete turėtą laisvą erdvę, kurią ir užims Ispanijos rinkinės nario kontraktas. Už įžaidėją „Timberwolves“ gaus 2018-ųjų metų naujokų biržos Oklahomos „Thunder“ pirmojo rato šaukimą.

Naujoko pasirinkimo teisė Minesotos organizacijai atiteks tik tuo atveju, jei šaukimas iškris iš pirmojo keturioliktuko, kitaip tariant – jeigu „Thunder“ pateks į atkrintamąsias varžybas.

Prieš aštuonerius metus vykusioje biržoje penktuoju šaukimu pakviestas R. Rubio ką tik užbaigė geriausią karjeros sezoną, kuriame fiksavo 11,1 taško ir 9,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Aukščiausią formos tašką ispanas pasiekė po Visų žvaigždžių savaitgalio – per 24-erias paskutines sezono rungtynes įžaidėjas rinko net po 16 taškų ir 10,5 rezultatyvaus perdavimo.

Puikiu aikštės matymu ir solidžiais gynybiniais sugebėjimais pasižymintis europietis galiojančią sutartį turi iki 2019-ųjų metų vasaros, o per sezoną vidutiniškai uždirbs po kiek daugiau nei 14,5 milijono JAV dolerių.

Savo NBA karjeros pradžioje su chroniškai pasikartojančiomis traumomis susidūręs gynėjas per pastaruosius du sezonus praleido tik trylika rungtynių.

R. Rubio atvykimas į Jutos klubą paskatino kalbas apie šiame sezone „Jazz“ atstovavusio George‘o Hillo išvykimą iš komandos. Laisvuoju agentu tapęs įžaidėjas yra aktyviai siejamas su San Antonijaus „Spurs“ ekipa.

Praėjus vos keletui valandų nuo žinios apie ispano mainus Minesotos klubas pasiekė susitarimą su startinio įžaidėjo rolę užimsiančio Jeffu Teague'u.

Ką tik pasibaigusiame sezone vidutiniškai po 15,3 taško ir 7,8 rezultatyvaus perdavimo Indianos klube rinkęs įžaidėjas dar užpernai dalyvavo NBA Visų žvaigždžių rungtynėse.

29-erių metų gynėjas su „Timberwolves“ pasirašė trejų metų 57 milijonų vertės sutartį.