Starto penkete rungtynes pradėjęs Kanados klubo vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas aikštėje užsibuvo pakankamai neilgai – per 17 žaidimo minučių uteniškis surinko 7 taškus (3/7 met., 1/1 baud.), 5 atkovotus kamuolius, 2 blokus bei vieną klaidą ir tris asmenines pražangas.

Šiame sezone mažiau žaidybinio laiko JV gavo tik trejose „Raptors“ rungtynėse.

Ryškesnius atsiminimus iš pergalingų rungtynių išsinešti turėtų kitas jose dalyvavęs lietuvis. Vietą starto penkete ir toliau Tajui Gibsonui užleidžiantis Domantas Sabonis per 19 aikštėje praleistų minučių spėjo surinkti 8 taškus (3/7 met., 1/1 trit., 1/2 baud.), 6 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir vieną klaidą.

Domo žaidimo laiką šiąnakt apribojo išnaudotas asmeninių pražangų limitas. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus kiek mažiau nei dviem minutėm D. Sabonis pirmą kartą savo NBA karjeroje užsidirbo šeštąją asmeninę pražangą ir buvo priverstas baigti rungtynes anksčiau laiko.

Jau 34-ą kartą šiame sezone Oklahomos klubo įžaidėjas Russellas Westbrookas sugebėjo surinkti trigubą dublį. Prie įspūdingo pasiekimo artėjantis ekipos lyderis septyniais trigubais dubliais atsilieka nuo absoliutaus rekordininko Oscaro Robertsono, sugebėjusio vieno sezono metu tokią statistiką surinkti 41-ą kartą.

Iki reguliariojo sezono pabaigos „Thunder“ liko sužaisti keturiolika rungtynių.

Šiąnakt vykusiame susitikime R. Westbrookas pasižymėjo ir dar vienu įspūdingu pasiekimu – svečių įžaidėjas atliko daugiau rezultatyvių perdavimų, nei visa „Raptors“ komanda kartu sudėjus.

Savo darbą atlikęs įžaidėjas ant suolo sėdo dar trečiajame kėlinyje ir per paskutiniąsias 12 žaidimo minučių į aikštę nebegrįžo.

Kovą dėl atšokusių kamuolių svečiai prieš Toronto klubą laimėjo net 47:32, o varžovus pranoko ne tik po lentomis, bet ir ties tritaškio linija – „Raptors“ pataikė vos 5 iš 20 tolimų metimų.

Jau vienuoliktąsias rungtynes be riešo traumą besigydančio Kyle‘o Lowry sužaidę Toronto krepšininkai per šį laikotarpį laimėjo šešerias rungtynes ir patyrė penkis pralaimėjimus.

Vyriausiasis šeimininkų treneris D. Casey teigė, jog įžaidėjas sveiksta pagal numatytąjį grafiką, tačiau prognozuoti kada „Raptors“ sulauks savo puolimo variklio sugrįžimo į aikštę nesiryžo.

Pirmą kartą nuo atvykimo į Toronto klubą su savo buvusia ekipa susitiko afrikietis Serge‘as Ibaka. Puolėjui šios rungtynės statistiškai nebuvo ypatingos – žaidėjas prametė visus 4 savo mestus tritaškius ir prarado tris kamuolius.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 22 (8/14 met., 6/7 baud.), Normanas Powellas 13 (4/12 met.), Cory Josephas 11, Delonas Wrightas ir Serge‘as Ibaka po 10 taškų.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 24 (4/8 trit., 16 rez. perd., 10 atk. kam.), Victoras Oladipo 23 (3/3 trit.), Enesas Kanteris 14, Andre Robersonas 13 (6/8 met.), Tajas Gibsonas ir Alejandro Abrinesas po 10 taškų.

Tarpusavio reguliariojo sezono seriją klubai jau ketvirti metai iš eilės užbaigė lygiosiomis 1:1.