Nors trečiu bandymu atidarė savo pergalių sąskaitą, laimėjimas „Barclays Center“ arenoje svečiams iš Memfio kainavo brangiai. Antrojo kėlinio metu itin skausmingą kairės čiurnos traumą patyrė viena iš klubo žvaigždžių – geriausias praėjusio lygos sezono naujokas Ja Morantas.

Spėjęs sužaisti vos 13 min. gynėjas po šuolio nesėkmingai nusileido ant varžovo Timothe Luwawu-Cabarrot kojos.

Iš aikštės jis buvo išvežtas vežimėlyje. Kaip praneša ESPN, rentgeno nuotrauka ligoninėje lūžio neparodė, tačiau krepšininkui bus atliekamas ir magnetinio rezonanso tyrimas.

Visgi net ir likę be savo įžaidėjo „Grizzlies“ krepšininkai sugebėjo rasti resursų, o komandos lyderio vaidmens ėmėsi rezultatyviausias karjeros NBA rungtynes sužaidęs puolėjas Kyle'as Andersonas, per 37 min. surinkęs 28 taškus. Dar 24 taškus prie pergalės pridėjo Dillonas Brooksas.
Jonas Valančiūnas rungtynėse su Bruklino "Nets"


Solidžiai žaidė ir J. Valančiūnas, kuris pasižymėjo surinkdamas dvigubą dublį. Per 39 min. aukštaūgis pelnė 14 taškų (6/10 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 14 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 1 kamuolį perėmė, 3 metimus blokavo ir 1 sykį suklydo.

Lietuvis baudų metimais likus 54 sek. ketvirtajame kėlinyje perkėlė rungtynes į pratęsimą (106:106), kurio metu „Grizzlies“ vargais negalais sugebėjo įrodyti savo pranašumą prieš trijų svarbių žaidėjų sudėtyje neturėjusius oponentus.

„Nets“ šį kartą vertėsi be Kevino Duranto, kuriam šeimininkų treneris Steve'as Nashas leido atsipūsti. Į traumuotų krepšininkų sąrašą artėjant mačui buvo įtrauktas ir Kyrie Irvingas. Be to, „Nets“ ilgam neteko ir įžaidėjo Spencerio Dinwiddie, kuris savaitgalį patyrė kryžminių raiščių traumą ir bus operuojamas.

Rezultatyviausias „Nets“ gretose buvo Caris LeVertas, pelnęs 28 taškus ir atlikęs 11 rezultatyvių perdavimų. T. Luwawu-Cabarrot pridėjo 21, Joe Harrisas – 14 taškų.

Paskutinį kartą „Grizzlies“ ekipa Brukline buvo viešėjusi prieš 9 mėnesius, likus savaitei iki praėjusio sezono sustabdymo dėl koronaviruso pandemijos. Tuomet Memfio atstovų pergalė abejonių nekėlė – 118:79.

Kitas rungtynes „Grizzlies“ žais su Bostono „Celtics“ krepšininkais, kuriems pralaimėjo paskutinius 9 susitikimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)