Šiuo metu 30-mečio S. Llullo kontraktas su „Real“ klubu galios dar tris sezonus, o visai neseniai duotame interviu gynėjas pareiškė, kad į NBA keltis tikrai neketina, nes Madride jaučiasi „kaip namuose“.

Visgi „Rockets“ klubo generalinis vadybininkas Darylas Morey nenori nuleisti rankų.

S. Llullas NBA naujokų biržoje buvo pašauktas 2009-aisiais. Tuomet jį 34-uoju šaukimu pakvietė Denverio „Nuggets“, o teises į krepšininką už 2,5 mln. JAV dolerių perpirko „Rockets“.

Hjustono klubas keletą vasarų iš eilės mėgino prisikviesti ispaną, tačiau šis visus amerikiečių siūlymus atmetė.

„Mes sumokėjome 2,5 mln. už geriausią krepšininką, nežaidžiantį NBA“, – teigė D. Morey, leidęs suprasti, kad nepraranda vilčių išvysti S. Llullą „raketų“ gretose.

D. Morey savo socialinio tinklo „Twitter“ profilyje išreiškė nuomonę, kad S. Llullui persikelti į NBA nebūtų vėlu ir dabar.

Kaip pavyzdį jis pateikė A. Sabonio priimtą sprendimą.

1995-aisiais Lietuvos krepšinio legenda sutiko su Portlando „Trail Blazers“ pasiūlymu ir, būdamas 30-metis, išvyko žaisti už Atlanto.

Į NBA A. Sabonis taip pat persikėlė būtent iš „Real“ klubo.

„Ar istorija vėl pasikartos? Arvydas Sabonis, geriausias užsienio žaidėjas savo kartoje atvyko į NBA kai buvo 31-erių. S. Llullas kitais metais bus 31-erių“, – rašė D. Morey.

„S. LLullas tikrai tiktų šiuolaikiniam ir moderniam NBA krepšiniui“, – kalbėdamas su „Wall Street Journal“ pridūrė „Rockets“ vadovas.

Primename, kad nors į NBA atvyko jau po traumų ir būdamas brandus žaidėjas, A. Sabonis neprapuolė tarp JAV krepšinio žvaigždžių.

Lietuvis varžovus gniuždė tritaškiais, neregėtais perdavimais ir puikiu žaidimo skaitymu.

Jis per pirmą savo mėnesį NBA pataikė 15 tolimų metimų iš 26 bandymų ir kurį laiką pagal tritaškių taiklumą (58 proc.) net pirmavo tarp visų lygos snaiperių. Tą įsimintiną lapkritį Sabas smeigė dvi serijas, kai taiklūs buvo šeši iš eilės jo tritaškiai šūviai.

Plačiau apie A. Sabonio karjerą NBA lygoje galite paskaityti šioje nuotaikingoje publikacijoje.