Viena iš centrinių mačo figūrų šiąnakt tapo Jonas Valančiūnas, per 27 minutes surinkęs 19 taškų (9/11 met., 1/2 baud.), 5 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus. Pirmoje susitikimo pusėje tik 2 taškus tepelnęs lietuvis prabudo po ilgosios pertraukos ir suvaidino itin svarbų vaidmenį „Raptors“ pergalę atnešusiame spurte.

Pagal per visą karjerą Toronto klube pataikytų dvitaškių skaičių JV šiąnakt susilygino su buvusiu komandos draugu Amiru Johnsonu (po 1,617) ir kitu savo taikliu metimu pakils į penktąją daugiausiai dvitaškių „Raptors“ istorijoje pataikiusių krepšininkų sąrašo vietą.

Rungtynių pradžioje Detroito krepšininkai demonstravo daug didesnį energingumą ir jau pirmame ketvirtyje susikrovė dviženklį pranašumą, kurį per pirmąsias antro kėlinuko minutes padidino iki rekordinės 20-ies taškų ribos.

Dar iki ilgosios pertraukos Toronto ekipos gretose lyderio vaidmens ėmėsi po traumos grįžęs Kyle‘as Lowry. Pirmąkart nuo vasario 15-os dienos aikštėje pasirodęs įžaidėjas tapo vieninteliu „Raptors“ vilties spinduliu po vakarykštės dvikovos su Indianos „Pacers“ klubu nuvargusių komandos draugų apsuptyje.

Antrąjį ketvirtį svečiai sugebėjo užbaigti kiek sėkmingiau, tačiau krepšininkams keliaujant į rūbines ekipas vis dar skyrė dešimties taškų skirtumas.

„Pistons“ krepšininkai trečiame kėlinuke kiek atsipalaidavo ir leido Kanados klubo atstovams sumažinti atsilikimą iki penkių taškų, tačiau gera atkarpa „Raptors“ džiaugėsi neilgai. Įvairiapusišką komandinį puolimą pademonstravę šeimininkai ir vėl atitrūko iki penkiolikos taškų skirtumo, o Patricko Pattersono tritaškis su finaline ketvirčio sirena sumažino svečių deficitą iki dvylikos taškų.

Visgi laikrodžiui kirtus lemiamo ketvirčio vidurį Toronto krepšininkai pakilo į lemiamą spurtą 14:2 ir išlygino rungtynių rezultatą – 95:95.

Su rimtomis problemomis bandydamas rinkti taškus susidūręs DeMaras DeRozanas ėmėsi atakų kūrėjo vaidmens ir šiąnakt pasiekė karjeros rekordą surinkdamas 10 rezultatyvių perdavimų, kuriuos taškais vertė JV ir K. Lowry, o nepraėjus nė minutei „Raptors“ lyderis pasiuntė perdavimą į kairįjį atakos kampą ir Serge‘as Ibaka, iki tos akimirkos prametęs visus penkis tritaškius, smeigė tolimą metimą ir pirmą kartą rungtynėse išvedė svečius į priekį.

Jau kitoje atakoje tiksliu tolimu metimu atsakė Marcusas Morrisas, paskutinį kartą šiame susitikime išlyginęs rezultatą – 100:100. Ekipoms apsikeitus sėkmingomis atakomis kitame aikštės gale taškus pelnė J. Valančiūnas, po kelių akimirkų po netaiklaus Isho Smitho metimo iš vidutinio nuotolio atitvėręs Andre Drummondą ir numušęs kamuolį K. Lowry į rankas.

Perėjęs vidurio liniją „Raptors“ įžaidėjas paprašė pertraukėlės svečiams turint dviejų taškų persvarą. Būtent šioje rungtynių akimirkoje neįtikėtinai žioplą klaidą padarė Detroito ekipos vyriausiasis treneris Stanas Van Gundy.

Likus 15 sekundžių „Raptors“ grąžino kamuolį į žaidimą, o šeimininkai neskubėjo prasižengti prieš D. DeRozaną. Šis atliko perdavimą J. Valančiūnui, kuriam kirsti per rankas jau buvo pasiruošę du varžovai, tačiau po pražangos „Pistons“ sirgaliai griebėsi už galvų – šeimininkai dar nebuvo išnaudoję komandinių pražangų limito.

Aštuonias sekundes vėjais paleidę „Pistons“ po dar sykį atliktos kamuolio grąžinimo procedūros ir vėl prasižengė prieš JV, kuris gavo galimybę dviem baudų metimais padidinti Toronto klubo persvarą „uždaryti“ rungtynes. Visgi lietuvis prametė pirmąjį metimą, taip palikdamas Detroito klubui šansą išplėšti pratęsimą.

Galutinis „Pistons“ išpuolis pasibaigė dviem netaikliais metimais iš toli ir Jono klubas šventė išskirtinę pergalę – net 20 taškų atsilikimo paversti laimėtomis rungtynėmis „Raptors“ šiame sezone dar nebuvo pavykę.

Tai buvo jau dvidešimtas kartas šiame sezone, kai atsilikę dešimties taškų ar didesniu skirtumu Toronto krepšininkai sugebėjo laimėti rungtynes. Pagal šį skaičių ekipa pirmauja visoje NBA lygoje.

„Pistons“: Ishas Smithas ir Tobias Harrisas po 16, Marcusas Morrisas 15, Aaronas Baynesas 12 (5/5 met., 7 atk. kam.), Andre Drummondas 11 taškų (14 atk. kam., 3/10 baud.).

„Raptors“: Kyle‘as Lowry 27 (42 min., 9/16 met., 10 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 19, Cory Josephas 15, DeMaras DeRozanas 12 (5/17 met., 10 rez. perd.), Patrickas Pattersonas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes naktį iš penktadienio į šeštadienį „Raptors“ žais su Majamio „Heat“ klubu. Tai bus paskutinės Toronto klubo namų rungtynės šiame sezone.