Jau ketvirtose rungtynėse iš eilės ketvirtame kėlinyje nė minutei į aikštę nebuvo išleistas Jonas Valančiūnas. 21 minutę aikštėje praleidęs lietuvis viso surinko 7 taškus (3/12 met., 1/1 baud.), atkovojo 11 kamuolių, atliko vieną rezultatyvų perdavimą ir prarado vieną kamuolį bei du kartus prasižengė.

Taškų ir atkovotų kamuolių galutines sumas JV surinko dar per pirmuosius du kėlinius. Itin silpną pataikymą iš žaidimo tamsiu atspalviu papildė ir lenkui Marcinui Gortatui pralaimėta tiesioginė dvikova.

Be Kyle‘o Lowry rungtyniaujantys „Raptors“ į tragišką duobę krito antrojo ketvirčio pradžioje. Atsarginiai Kanados klubo krepšininkai absoliučiai paleido rungtynes iš savo rankų ir svečiai kėlinį pradėjo gniuždančiu spurtu 25:1, po kurio Dwane‘o Casey auklėtiniai taip ir nebeatsitiesė.

Po pirmosios rungtynių pusės 16 taškų persvarą turėję „Wizards“ trečiąjį kėlinuką taip pat pradėjo atkarpa 7:0 ir stebėtinai lengvai nukovė Toronto ekipą.

Atsarginių žaidėjų taškų indėliu Vašingtono ekipoje pasirūpino kroatas Bojanas Bogdanovičius. Fantastiškai iš žaidimo pataikęs gynėjas įplieskė antrojo ketvirčio atotrūkį tritaškiu su DeMaro DeRozano pražanga, o viso rungtynėse pataikė net 6 iš 7 mestų tolimų metimų.

Toronto ekipos veiksmuose ypatingai jautėsi startinio įžaidėjo stoka – Cory Josepho, Fredo Van Vleeto ir Delono Wrighto trejetas kartu atliko tik 3 rezultatyvius perdavimus, o visa Toronto ekipa jų surinko vos 11, kai „Wizards“ žaidėjai asistavo 32 iš 40 iš žaidimo pataikytų metimų.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 24 (7/20 met.), Serge‘as Ibaka 22 (8/17 met., 4/6 trit., 12 atk. kam.), Normanas Powellas 17, Cory Josephas 11 taškų.

„Wizards“: Bojanas Bogdanovičius 27 (9/12 met., 6/7 trit., 3/3 baud.), Bradley Bealas 23, Markieffas Morrisas 13, Marcinas Gortatas (6/8 met., 8 atk. kam.) ir Johnas Wallas (13 rez. perd.) po 12 taškų.

Turnyrinės lentelės kaimynės jau naktį iš penktadienio į šeštadienį susitiks Vašingtone vyksiančioje pakartotinėje tarpusavio dvikovoje.