Jubiliejiniu 30-uoju šio sezono dvigubu dubliu šiąnakt pasižymėjo Jonas Valančiūnas, per 28 aikštėje praleistas minutes surinkęs 10 taškų (4/6 met., 2/2 baud.) ir 10 atkovotų kamuolių, prie kurių lietuvis pridėjo 2 rezultatyvius perdavimus ir po vieną bloką bei klaidą.

Didžiąją dalį savo taškų uteniškis pelnė dar iki ilgosios pertraukos, kai sumetęs tris dvitaškius ir dvi baudas pasižymėjo aštuoniais taškais. Antroje rungtynių pusėje JV įsivėlė į fizines grumtynes su „Pacers“ aukštaūgiu Mylesu Turneriu ir itin dažnai priekaištavo arbitrams dėl neužfiksuotų varžovo pražangų.

Rungtynių pradžia „Raptors“ ekipai nežadėjo nieko blogo – 5 iš 6 savo pirmųjų metimų pataikę svečiai susitikimą pradėjo spurtu 14:5, o jau antrajame kėlinyje susikrovė net 19 taškų persvarą. Visgi iki ketvirčio pabaigos Indianos krepšininkai sumažino savo atsilikimą ir sužaidus pusę rungtynių komandas skyrė tik 11 taškų.

Susitikimo eiga kardinaliai apsivertė trečiame kėlinyje, kurio pirmąją pusę šeimininkai laimėjo 18:6 ir pirmą kartą persvėrė rezultatą savo naudai. Iniciatyvos Toronto gretose ėmėsi DeMaras DeRozanas, sumetęs paskutiniuosius 16 šiame ketvirtyje „Raptors“ pelnytų taškų, bet atakuojančio gynėjo rezultatyvumo proveržis neprilygo „Pacers“ lyderio Paulo George‘o solo atkarpai.

Dar iki ketvirtojo kėlinio pradžios P. George‘as savo sąskaitoje jau turėjo 29 taškus ir 9 atkovotus kamuolius, o kitoje aikštės pusėje kiekvienos atakos metu pasitiko įsibėgėjusį D. DeRozaną.

Lemiamo rungtynių ketvirčio pradžioje šeimininkai surengė spurtą 9:0 ir susikrovė 11 taškų persvarą, kurios Toronto klubas panaikinti taip ir nesugebėjo. Demarre Carrollo tritaškis likus žaisti mažiau nei dvi minutes sumažino „Raptors“ deficitą iki septynių taškų, tačiau emocinio pakilimo vedami Indianos krepšininkai puikiai užbaigė rungtynių pabaigą ir nepaliko vilčių svečiams iš Kanados.

Iki pirmo ketvirčio pabaigos likus žaisti lygiai keturias minutes „Bankers Life Fieldhouse“ arenoje susirinkę žiūrovai prapliupo griausmingomis ovacijomis ir pakilę iš savo vietų pasveikino pirmą kartą po beveik trejų metų pertraukos į aikštę Indianapolyje žengusį Lance‘ą Stephensoną.

Kovingumo ir energijos į ekipos žaidimą įnešęs žaidėjas atkrintamųjų varžybų atmosfera pulsavusių rungtynių pabaigoje įžiebė abiejų ekipų konfliktą. Likus žaisti kiek daugiau nei tris sekundes gynėjas greitos atakos metu pelnė taškus į „Raptors“ krepšį ir šiuo poelgiu įsiutino visą Toronto ekipą.

Epizodo atomazgoje techninėmis pražangomis nubausti buvo incidento kaltininkas L. Stephensonas, jam į atlapus kibęs P.J. Tuckeris ir aistras kiršinęs D. DeRozanas.

„Pacers“: Paulas George‘as 35 (5/10 trit., 10 atk. kam.), Jeffas Teague‘as 20, Thaddeusas Youngas 15 (11 atk. kam.), Lance‘as Stephensonas 12, Monta Ellisas 10 taškų.

„Raptors“: DeMaras Derozanas 27 (9/21 met.), Demarre Carrollas 11, Jonas Valančiūnas (10 atk. kam.) ir Cory Josephas po 10 taškų.

Pralaimėjimą patyrę Toronto krepšininkai turnyrinėje Rytų konferencijos lentelėje susilygino su Vašingtono „Wizards“ klubu, bet dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio lieka trečioje vietoje.