Atkakli dvikova kulminaciją pasiekė lemiamame ketvirtyje, kurio pradžioje svečiai pirmavo 8 taškų skirtumu.

„Raptors“ pakilo į šturmą, kurį pristabdė abejotina pražanga Jonui Valančiūnui likus žaisti 7 min.

Vidurio puolėjas iš Lietuvos iškėlęs rankas šoko link iš toli atakavusio Monte Morriso, teisėjas įžvelgė taisyklių pažeidimą. Į tokį sprendimą emocingai sureagavo ne tik pats uteniškis, bet ir Toronto klubo vairininkas Nickas Nurse'as, kuris buvo nubaustas technine pražanga.

Nepaisant to, po kelių minučių kanadiečiai pasivijo varžovus ir užvirė grumtynės taškas į tašką, o prasidėjus paskutinei minutei šeimininkai pirmavo minimaliu skirtumu.

Pagrindinė drama vyko paskutinėmis sekundėmis, kuomet „Nuggets“ krepšininkai sumetė 3 baudos metimus iš 4, o rezultatą išlyginti galėjęs Kyle’o Lowry metimas nuskriejo pro šalį.

18 minučių aikštėje praleidęs J. Valančiūnas sumetė 8 taškus (3/6 dvitaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 10 kamuolių ir 5 sykius prasižengė.

Tiek jis, tiek visa „roplių“ priekinė linija nublanko prieš universalų trigubą dublį surinkusio Nikola Jokičiaus pasirodymą. 213 cm ūgio serbas pelnė 23 taškus, sugriebė 11 atšokusių kamuolių ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų.

„Raptors“: Kawhi Leonardas 27, Serge’as Ibaka 15, Pascalis Siakamas 14, Delonas Wrightas ir Danielis Greenas – po 9, Jonas Valančiūnas (10 atk. kam.) ir C.J. Milesas – po 8.

„Nuggets“: Nikola Jokičius 23 (11 atk. kam., 15 rez. perd.), Jamalas Murray 21 (8 rez. perd.), Juanas Hernangomezas ir Malikas Beasley – po 15.