Praėjusią naktį vykusias rungtynes D. Howardas praleido dėl traumos, o šių rungtynių metu „Twitter“ tinkle buvo išplatintas pranešimas, kuriuo translytė mergina Masin Elije apkaltino 32 metų 211 cm ūgio krepšininką grasinimu nužudyti.

M. Elije pareiškė, jog D. Howardas yra jos buvęs vaikinas. Mergina apkaltino aukštaūgį išdavyste bei pareiškė, jog santykiams nutrūkus atletas ir jo agentai pradėjo jai grasinti. Anot translytės, taip elgiamasi norint nuslėpti D. Howardo seksualinę orientaciją.

Mergina savo „Twitter“ paskyroje dėstė, jog iš pradžių primušti ją pagrasino pats D. Howardas, o vėliau su ja susisiekė krepšininko atstovas, iš pradžių pasiūlęs jai pinigų už konfidencialumo sutarties pasirašymą. M. Elije nesutikus priimti pinigų ir pasirašyti sutarties, anot jos, jai buvo pagrasinta nužudymu.

Susirašinėjimų nuotraukų ir pokalbių įrašų pateikusi M. Elije teigė, jog šią istoriją apie santykius su NBA žvaigžde ji atskleidė būtent todėl, nes yra susirūpinusi dėl savo gyvybės.

Šiomis žinutėmis dalinosi daugiau nei 20 tūkst. „Twitter“ vartotojų, o dar dešimtys tūkstančių NBA gerbėjų reagavo į situaciją pašiepiančius įrašus.

Į D. Howardui pažertus kaltinimus sureagavo ir garsūs žmonės. Pavyzdžiui, krepšininkas Jaredas Dudley juokaudamas pareiškė, jog būtent dėl tokių pranešimų „Twitter“ tinklas yra geresnis nei „Instagram“.

Tuo metu kitos garsenybės, kaip aktorius Ronas Funchesas, suskubo sudrausminti įsisiautėjusius internautus ir priminti jiems, jog D. Howardas turi būti teisiamas ne dėl savo orientacijos, o dėl grasinimų.