Pakankamai dažnai legendinio 11-akart NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvio ir naudingiausio 1993-iųjų lygos krepšininko pasisakymai būna labai drąsūs arba kontroversiški, o kartais – ir visiškai prasilenkiantys su realybe.

Vieno tokio liapsuso Ch. Barkley neišvengė ir pastarąją naktį.

Su kolegomis aptardamas sausu rezultatu 4:0 pasibaigusią Vakarų konferencijos ketvirtfinalio seriją tarp Minesotos „Timberwolves“ ir Finikso „Suns“ Chuckas „Vilkų“ triumfo nesureikšmino ir tikino, kad tikrasis jų pajėgumas pasimatys kitame etape – pusfinalyje, kur jiems veikiausiai teks susigrumti su dabartiniais čempionais Denverio „Nuggets“.

„Jie nugalėjo vidutiniokę „Suns“ komandą, nes jos žaidėjai buvo tiesiog per maži. Kai jie įveiks komandą, prieš kurią neturės tokios ūgio persvaros, tada aš jiems ir įteiksiu gėlių.

Taip, aš esu nustebintas ir šokiruotas, kad jie nušlavė mano „Suns“, bet ką mes kalbėjome prieš šią seriją: „Suns“ neturi atsarginių suolo ir dydžio. Kevina Durantas neturėjo žaisti ketvirtoje pozicijoje, bet kadangi ta ekipa taip sukonstruota, jam reikėjo tai daryti. Taigi tai puiki ir netikėtai sausa pergalė serijoje, bet „Suns“ jiems buvo itin lengvas riešutas.

Kai jie žais su „Nuggets“, bus įdomu, nes Džokeris yra geriausias žaidėjas visame pasaulyje: Jugoslavijoje, Vokietijoje, JAV, Kanadoje – visur. Labai laukiu šios dvikovos dėl ūgio aspekto, nes „Wolves“ nebeturės tokio pranašumo kaip prieš „Suns“ ir nebeatkovos po 15 kamuolių puolime“, – teigė 61-erių metų ekspertas.

Įdomu, kad Ch. Barkley įvardijus Jugoslaviją kaip dabartinio pasaulio šalį jo niekas iš kitų laidos dalyvių nepataisė – nei Shaquille'as O'Nealas, nei Kenny Smithas, nei Ernie Johnsonas.

Tiesa, ši klaida pro akis ir ausis neprasprūdo keliems komentatoriams.

„Chuckas paminėjo Jugoslaviją, nes vis dar yra užstrigęs 90-uosiuose“, – po šios laidos vaizdo įrašu brūkštelėjo vienas internautas.

Jugoslavija nustojo gyvuoti daugiau nei prieš 20 metų – 2003-iųjų vasario 4 d.

Iki 1991-ųjų ši šalis Balkanų pusiasalyje apėmė dabartinių Serbijos, Juodkalnijos, Kroatijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Slovėnijos bei Makedonijos teritorijas.

Įdomu, kad prieš Jugoslavijos rinktinę yra tekę žaisti ir pačiam Ch. Barkley – ir ne bet kur, o 1996-ųjų olimpinių žaidynių Atlantoje finale. Tuomet JAV vyrai triumfavo 95:69, o Chuckas pasižymėjo 8 taškais.

Primename, kad ketvirtose Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos iki keturių pergalių rungtynėse „Timberwolves“ svečiuose 122:116 įveikė „Suns“ žvaigždyną ir seriją laimėjo 4:0.

Dabar „Vilkai“ laukia kitų savo varžovų, kuriais taps „Nuggets“ arba Los Andželo „Lakers“ (kol kas serijoje – 3:1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją