2021-2022 m. sezone NBA lygoje žais bent keturi lietuviai: Jonas Valančiūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“), Domantas Sabonis (Indianos „Pacers“), Arnoldas Kulboka (Šarlotės „Hornets“) ir Ignas Brazdeikis (Orlando „Magic“).

Spalio 20 d. J. Valančiūnas oficialiai debiutuos naujoje savo ekipoje rungtynėse su Filadelfijos „76ers“, o D. Sabonis susitiks su debiuto NBA lygoje laukiančiu A. Kulboka. „Pacers“ su „Hornets“ taip pat žais lapkričio 19 d., gruodžio 29 d. ir sausio 26 d.

Bene labiausiai Lietuvos krepšinio mėgėjų laukiama NBA lietuvių - J. Valančiūno ir D. Sabonio dvikova turėtų įvykti lapkričio 20 d. Indianoje. Atsakomoji akistata Naujajame Orleane vyks sausio 24 d.

J. Valančiūnui rungtynės su „Pacers“ taps pirmąja lietuviška sezono dvikova. Gruodžio 23 d. Naujojo Orleano klubas išvykoje žais su šią vasarą Lietuvos pilietybę gavusio I. Brazdeikio atstovaujama Orlando „Magic“. Atsakomosios šių komandų rungtynės vyks kovo 9 d.

Vasario 2 d., vasario 28 d. bei kovo 2 d. su I. Brazdeikiu galimybę susitikti turės ir D. Sabonis.

J. Valančiūno ir A. Kulbokos keliai NBA arenose susikirs tik NBA reguliaraus sezono pabaigoje – kovo 11 ir 21 dienomis.

Tuo metu „Magic“ ir „Hornets“ lietuviai reguliariajame sezone susitiks keturis sykius – spalio 27 d. ir lapkričio 24 d. Orlande bei sausio 14 d. ir balandžio 7 d. Šarlotėje.

75-ąjį NBA sezoną spalio 19 d. pradės Bruklino „Nets“ ir nugalėtojų titulą ginančios Milvokio „Bucks“ akistata, vėliau kausis „Golden State Warriors“ bei Los Andželo „Lakers“ klubai.

Šį sezoną visos komandos sužais po 82 reguliariojo sezono rungtynes, o paskutinė reguliariojo sezono diena yra numatyta balandžio 10 d.

Balandžio 12-15 dienomis vyks „įkrintamųjų“ varžybų turnyras, o atkrintamosios prasidės balandžio 16-ąją. NBA finalo serijos pradžia yra numatyta birželio 2 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)