„Visas mintis palieku už durų ir koncentruojuosi į artimiausias rungtynes. Einu ir kovoju. Gyvenk arba mirk. Toks dabar šio sezono metas“, – teigė JV.

Serija iki keturių pergalių startuoja dviem rungtynėmis Toronte. „Raptors“ antrą reguliarųjį sezoną baigia peržengdamas 50 pergalių ribą (51 pergalė / 31 pralaimėjimas), o „Bucks“ (42/40) po sezono pertraukos grįžta į atkrintamąsias varžybas.

„Labai svarbu pergalingai pradėti seriją. Namų arena tikrai padės – tai mūsų šeštas žaidėjas, – teigė J. Valančiūnas. – Būsiu pasirengęs, visi būsime pasirengę. Atlikome analizę“.

Viena bėda – pastaruosius tris sezonus „Raptors“ seriją namie pradėdavo ne pergale, o pralaimėjimu. Ar šiais metais bus kitaip?

„Kartais galvoju, kad persitreniruojame, pernelyg „užsivedame“ ir pamirštame žaisti krepšinį, – kalbėjo „Raptors“ strategas Dwane'as Casey. – Tai tikra nelaimė, tačiau galime tai kontroliuoti ir susikoncentruoti į žaidimą. Tiesiog žaisti. Tai bus svarbiausia pirmose rungtynėse. Net negalvoti „galime“, „turime“ ar „kaip tai padarysime“. Tiesiog žaisti“.

Jei psichologinis žaidėjų faktorius dar kelia kiek nerimo, dėl fizinio potencialo D. Casey visiškai ramus: „Prie komandos prisidėjo P.J. Tuckeris ir Serge'as Ibaka. Jie suteikė mums fizinės jėgos ir kietumo. Tai būtina turėti atkrintamosiose varžybose.“

Jis neabejojo, kad šių metų „Raptors“ ekipa yra pati talentingiausia, kokią ja teko treniruoti Toronte: „Tačiau mes vis dar turime eiti į aikštę ir tai parodyti.“

Jau anksčiau treneris minėjo, kad pastaruoju metu itin patenkintas J. Valančiūno žaidimu. Lietuvis šį sezoną vidutiniškai pelno po 12 taškų ir atkovoja 9,5 kamuolio. Į JV dedama daug vilčių, tačiau pats krepšininkas apie asmeninę statistiką net negalvoja.

„Tai komandinis sportas, ne individualus. Svarbu pergalė. Svarbu kaip aikštėje atrodys visi penki žaidėjai. Čia nėra kalbos apie atskirą krepšininką“, – porino jis ir pridūrė, kad dabar žino, ko tikėtis antrame etape, konferencijos finale – į varžovus nesidairys ir eis laimėti.

„Kiekvieną kartą, kai esu aikštėje, stengiuosi kažko išmokti, vis dar turiu daug ko išmokti. Kiekvieną dieną stengiuosi tapti geresniu žaidėju. Noriu geriau žaisti gynyboje ir vieną dieną tikriausiai tapsiu puikiu gynybos specialistu“, – juokėsi pats iš savo žodžių J. Valančiūnas.

2015-2016 metų reguliarųjį sezoną „Raptors“ baigė su 56 pergalėmis, prasibrovė į Rytų konferencijos finalą ir privertė būsimus čempionus Klivlando „Cavaliers“ krepšininkus paprakaituoti šešiose serijos rungtynėse. Tai – geriausias atkrintamųjų varžybų etapas „Raptors“ istorijoje.