Puikią sezono atkarpą žaidžiantis J. Valančiūnas prie trečios iš eilės „Pelikanų“ pergalės prisidėjo pelnydamas 29 taškus (9/12 dvit., 2/4 trit., 5/6 baud.) ir 3 taškais pagerindamas asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą. Apskritai 31-erių vidurio puolėjo karjeros NBA rekordas yra 39 pelnyti taškai.

37 minutes ant parketo praleidęs J. Valančiūnas taip pat atkovojo 13 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 varžovų metimus, 2 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

Lietuviui komplimentų negailėjo abiejų komandų treneriai. „Jis buvo tiesiog nuostabus, – po rungtynių konstatavo „Pelicans“ strategas Willie Greenas. – Mes jam tiesiog duodavome kamuolį ir jis bent 9 kartus iš 10-ies priimdavo teisingus sprendimus – pelnydamas taškus arba provokuodamas varžovų pražangas. Toks žaidimas yra tikra dovana mūsų komandai, nes jei ataka užstringa, mes paprasčiausiai galime perduoti kamuolį Jonui“.


„Jis yra tikrai geras krepšininkas ir NBA lygoje žaidžia pakankamai ilgai, kad žinotų, kada reikia išnaudoti savo galimybes. Šiandien nuo pat pradžių buvo akivaizdu, kad „Pelicans“ stengsis išnaudoti JV daugiau nei įprastai. Jis yra labai didelis ir fiziškai stiprus, ir tikrai žino, kaip reikia žaisti prieš mažesnius varžovus“, – pastebėjo „Hornets“ vyriausias treneris Steve'as Cliffordas.

Palankios sąlygos J. Valančiūno dominavimui susidarė dėl „Hornets“ aukštaūgių gretas išretinusių traumų. Rungtynes dėl nugaros skausmų praleido pagrindinis vidurio puolėjas Markas Williamsas, nebuvo ir baudos aikštelėje pasistumdyti galinčio P.J. Washingtono, o juos pakeitę Nickas Richardsas ir Nathanas Mensah su patyrusiu lietuviu nesusitvarkė.

Po dviejų kėlinių J. Valančiūno vedami „Pelicans“ pirmavo 50:39, tačiau trečiame kėlinyje „Hornets“ perėmė iniciatyvą ir prasidėjus ketvirtam kėliniui rezultatas buvo lygus 76:76.

Visgi lemiamu metu žybtelėjo tolimų metimų seriją pataikęs CJ McCollumas, sėkmingai jam sėkmingai talkino beveik visą ketvirtą kėlinį ant parketo praleidęs J. Valančiūnas ir „Pelikanai“ iš Šarlotės išsivežė pergalę.

21 tašką nugalėtojams pelnė po vienerių praleistų rungtynių į aikštę sugrįžęs Zionas Williamsonas, 19 pridėjo CJ McCollumas.

„Hornets“ gretose pasižymėjo 30 taškų surinkęs Terry Rozieras, 27 pelnė Miles'as Bridgesas.

„Pelicans“: Jonas Valančiūnas 29 (13 atk. kam.), Zionas Williamsonas 21 (11 atk. kam.), CJ McCollumas 19, Trey Murphy 13, Herbetas Jonesas 11.

„Hornets“: Terry Rozieras 30, Miles'as Bridgesas 27 (10 atk. kam.), Brandonas Milleris ir Nickas Richardsas – po 16.

Kitas rungtynes „Pelicans“ žais sekmadienį su San Antonijaus „Spurs“ (4/20). Pastarieji šeštadienį savo aikštėje 129:115 nugalėjo Los Andželo „Lakers“ ir nutraukė 18-os pralaimėjimų seriją. 36 taškus nugalėtojams pelnė Devinas Vassellas, o Victoras Wembanyama surinko 13 taškų ir 15 atkovotų kamuolių kraitį.

Be traumuoto Anthony Daviso žaidusioje „Lakers“ ekipoje išsiskyrė 23 taškus įmetęs LeBronas Jamesas.

Kitos NBA rungtynės:

Detroito „Pistons“ – Filadelfijos „76ers“ 92:124

Indianos „Pacers“ – Vašingtono „Wizards“ 123:137

Orlando „Magic“ – Bostono „Celtics“ 111:128

Atlantos „Hawks“ – Toronto „Raptors“ 125:104

Los Andželo „Lakers“ – San Antonijaus „Spurs“ 115:129

Hjustono „Rockets“ – Memfio „Grizzlies“ 103:96

Niujorko „Knicks“ – Finikso „Suns“ 139:122


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją