Naktį iš pirmadienio į antradienį Domas surengė lygos legendos Wilto Chamberlaino vertą pasirodymą, kuris leido Sakramento „Kings“ (27-18) krepšininkams išsivežti nelengvą pergalę 103:94 iš Memfio „Grizzlies“ (18-29) irštvos.

Rezultatyviausias jų gretose buvo De'Aaronas Foxas su 23 taškais, bet naudingumu jis neprilygo D. Saboniui.

Domantas finišavo prametė tik vieną metimą iš žaidimo ir finišavo su 20 taškų (10/11 dvitaškių), net 26 pastvertais kamuoliais (6 puolime, 20 gynyboje) ir 5 rezultatyviais perdavimais.

Itin efektyviai krepšį atakavęs lietuvis tapo antruoju žmogumi per visą NBA istoriją, sukaupusiu bent 20 taškų, 25 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus, kuris rungtynėse atakavo 90 arba didesniu procentų taiklumu. Net šešis tokius monstriškus vakarus yra turėjęs tik W. Chamberlainas.

26 nusiimti kamuoliai – ne tik asmeninis, bet ir apskritai visų lietuvių rekordas NBA lygoje.

Prieš tai Domantas ir Jonas Valančiūnas daugiausiai buvo sugriebę po 25, Žydrūnas Ilgauskas – 22, o Arvydas Sabonis – 20.

D. Sabonis 16 kamuolių sučiupo vien per pirmąją mačo pusę, o tai yra ir geriausias „Kings“ žaidėjo pasiekimas nuo pat 1985-ųjų, kai komanda iš Kanzas Sičio persikėlė į Sakramentą.

Be to, Domas nuraškė tik 1 kamuoliu mažiau nei visas „Grizlių“ starto penketas (27).

Domantas taip pat susilygino su Chrisu Webberiu, kuris, gindamas „Karalių“ garbę, 26 kamuolių ribą nubrėžė 2001-ųjų dvikovoje, pareikalavusioje ir pratęsimo.

Būdamas 208 centimetrų ūgio D. Sabonis šiandieninėje NBA nepatenka net tarp 50 aukščiausių lygos žaidėjų – dalinasi 54-ąja vieta su keliolika kitų.

Domas nėra ir tas, kuris išsiskirtų savo superatletiškumu, tačiau vis tiek sugeba dominuoti grumtynėse po krepšiais.

Kaip jam taip pavyksta?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)