Po permainingos dvikovos pradžios savo sąlygas aikštėje ėmė diktuoti „Jazz“ krepšininkai – antrojo kėlinio viduryje jau turėjo 14 taškų pranašumą, tačiau svečiai rankų nenuleido.

Dar prieš įpusėjus dvikovai skirtumą išlyginę ir rezultatą savo naudai persvėrę T. Jenkinso auklėtiniai po didžiosios pertraukos visiškai perėmė iniciatyvą.

Skirtumą vis didinusi Memfio ekipa ketvirto kėlinio pradžioje susikrovė 17 taškų persvarą (94:77).

Likus žaisti 4 min. iki dvikovos pabaigos J. Valančiūnui užduotį po krepšiu palengvino šeštą kartą prasižengęs tiesioginis jo oponentas Rudy Gobertas.

Tačiau „Jazz“ ir be jo sėkmingai kilo į lemiamą šturmą ir grąžino intrigą.

Pačioje pabaigoje po trijų Bojano Bogdanovičiaus baudų metimų Jutos komanda sumažino skirtumą iki 3 taškų (110:107). Likus žaisti 6,4 sek. iš J. Moranto kamuolį pavogęs B. Bogdanovičius buvo neleistinai sustabdytas ir pataikė abu baudų metimus (110:109).

Paskutinėje svečių atakoje sėkmingai sužaidęs Dillonas Brooksas pataikė dvitaškį (112:109) ir varžovams paliko 4,3 sek. pratęsimui išplėšti. Vis dėlto paskutinių minučių „Jazz“ didvyrio B. Bogdanovičiaus tritaškis skriejo pro šalį ir „Grizzlies“ šventė pergalę.

Kitas rungtynes komandos vėl Solt Leik Sityje žais trečiadienį.

J. Valančiūnas nugalėtojams per 40 min. pelnė 15 taškų (7/14 dvitaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 12 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, dukart suklydo ir surinko 5 pražangas. Lietuviui esant aikštėje Memfio komanda pelnė 15 taškų (+/- indeksas) daugiau nei varžovai.

Rezultatyviausiai Memfio ekipoje žaidė D. Brooksas ir Ja Morantas, atitinkamai pelnę 31 ir 26 taškus.

D. Brooksas pagerino Memfio klubo rekordą kaip žaidėjas, debiutinėse atkrintamųjų varžybų rungtynėse pelnęs daugiausiai taškų. Ankstesnis rekordas priklausė 24 taškus 2011 metų balandžio 17 dienos rungtynėe prieš „Spurs“ surinkusiam Marcui Gasoliui.

Tiesioginis lietuvio oponentas po krepšiu R. Gobertas per 25 min. pelnė 11 taškų ir atkovojo 15 kamuolių, tačiau rungtynes dėl pražangų limito baigė anksčiau laiko.

Jonas Valančiūnas prieš "Jazz"

„Grizzlies“ pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 53-59, tačiau daugiau perėmė kamuolių (12-3) ir mažiau klydo (9-14).

Jazz“: Bojanas Bogdanovičius 29, Mike;as Conley 22 (11 rez.p.), Jordanas Clarksonas 14, Derrickas Favoras 12 (11 atk.k.), Rudy Gobertas (15 atk.k.) ir Joe Inglesas po 11.

Grizzlies“: Dillonas Brooksas 31, Ja Morantas 26, Jonas Valančiūnas 15 (12 atk.k.), Kyle'as Andersonas 14, Demondas Bane'as 8.

Po dvikovos R. Gobertas kalbėjo, kad tikėjosi pamatyti grįžusį į aikštę ekipos lyderį Donovaną Mitchellą. Sprendimas neleisti žaisti dėl traumos nuo balandžio 16 dienos nerungtyniaujančios „Jazz“ žvaigždės nustebino prancūzą.

„Man tai buvo didelė staigmena. Stengiuosi pernelyg nesikišti į visa tai, tačiau tai vis tiek sukelia galvos skausmą. Kai pabundi po snaudulio ir sužinai, kad lyderis nežais, tai truputį išmuša iš vėžių“, – sakė jis.

Jutos ekipos strategas Quinas Snyderis kalbėjo, kad M. Donovanas ir pats nebuvo patenkintas, kad negali žaisti. Anot jo, su krepšininku susitikusi medikų komisija nusprendė, kad jis dar nežais.

„Žinoma mums jo trūksta, ypač atkrintamosiose varžybose, – kalbėjo B. Bogdanovičius. – Nežinau, kas nutiko su juo ir medikų komisija, reikia klausti jo paties“.

Memfio klubui durys į atkrintamąsias varžybas atsivėrė po triumfo NBA „įkrentamosiose“ (Play-in) varžybose, kur J. Valančiūnas ir kompanija nugalėjo San Antonijaus „Spurs“ ir „Golden State Warriors“.

Paskutinį kartą NBA atkrintamosios „Grizlies“ žaidė 2016-2017 metų sezone. Tada pirmame etape 7-ą vietą Vakarų konferencijoje užėmusi komanda iš Memfio 2-4 nusileido San Antonijaus „Spurs“ ekipai.

Kitos sekmadienio rungtynės:

Atlantos „Hawks“ – Niujorko „Knicks“ 107:105 (serija 1-0)

Finikso „Suns“ – Los Andželo „Lakers“ 99:90 (serija 1-0)

Filadelfijos „76ers“ – Vašingtono „Wizards“ 125:118 (serija 1-0)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)