Už 20-metį prancūzų supertalentą balsavo visi 99-i žiniasklaidos atstovai.

Pirmasis praėjusios naujokų biržos šaukimas reguliariajame sezone vidutiniškai rinko po 21,4 taško (46,5 proc. iš žaidimo), 10,6 atkovoto kamuolio, 3,9 rezultatyvaus perdavimo, 3,7 klaidos ir 3,6 bloko.

V. Wembanyama tapo vos trečiuoju San Antonijaus klubo žaidėju, kuriam atiteko tokie laurai. Prieš tai juos nuskynė tik legendiniai Davidas Robinsonas (1990 m.) ir Timas Duncanas (1997-1998 m.), vėliau tapę ir daugkartiniais NBA čempionais – atitinkamai du ir penkis sykius.

Tiesa, nepaisant individualiai įspūdingo V. Wembanyamos sezono, jo atstovaujami „Spurs“, kaip ir pernai, šiemet murkdėsi turnyro lentelės dugne (Vakaruose liko priešpaskutiniai) ir netgi užfiksavo identišką kaip ir prieš metus pergalių ir pralaimėjimų balansą – 22-60.

Beje, kitas Prancūzijos rinktinės bokštas Rudy Gobertas iš Minesotos „Timberwolves“ netrukus jau ketvirtą kartą karjeroje turėtų būti pripažintas geriausiai besiginančiu NBA metų žaidėju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją