Paskutinėse penktose rungtynėse pirmadienį K. Durantas pelnė daugiausiai – 39 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. To užteko, kad savo aikštėje „Warriors“ 129:120 įveiktų Klivlando „Cavaliers“ ir laimėtų seriją iki keturių pergalių 4-1.

Praėjusią vasarą iš Oklahomos „Thunder“ ekipos į Oklandą persikėlęs krepšininkas visose finalo rungtynėse buvo rezultatyviausias žaidėjas. Jis vidutiniškai rinko po 35,2 taško, atkovojo 8,4 kamuolio, atliko 5,4 rezultatyvaus perdavimo, o krepšį atakavo 58,8 proc. taiklumu (60 iš 102 metimų).


Penkių finalo rungtynių serijoje puolėjas yra antras rezultatyviausias istorijoje (176 taškai) po Alleno Iversono (178 taškai, 2001 metai).

„Negalėjau miegoti pastarąsias dvi dienas. Bijojau ir nervinausi. Visas jėgas atidaviau ir turėjau patikėti savo darbu“, – kalbėjo K. Durantas.

Sakiau (Jamesui), kad dabar tarpusavio dvikovoje finaluose lygu – 1:1 ir mes čia dar susitiksime vėl.
Kevinas Durantas

1969 metais įsteigtą finalo serijos MVP prizą skiria speciali komisija, kurią sudaro devyni žiniasklaidos atstovai. Apdovanojimą per visą istoriją jau gavo 31-as skirtingas žaidėjas.

Savo 10-ą NBA sezoną ką tik baigęs K. Durantas kartą jau žaidė NBA finale – 2012 metais vilkint „Thunder“ marškinėlius jam teko nusileisti LeBrono Jameso vedamai Majamio „Heat“ ekipai.

„Sakiau (Jamesui), kad dabar tarpusavio dvikovoje finaluose lygu – 1:1 ir mes čia dar susitiksime vėl“, – kalbėjo L. Jamesas apie epizodą, kai apkabinęs aikštėje po rungtynių „Cavaliers“ lyderį kažką sakė šiam į ausį.

Ypatingą vietą triumfo akimirką užėmė K. Duranto mama Wanda. „Tu tai padarei, tu tai padarei. Pažiūrėk į mane“, – nučiupusi už smakro savo sūnui kalbėjo ji.

Kevin Durant and his Mother 🙏 pic.twitter.com/fdvUxVWAcF
— Motivate Athlete (@MotiveAthelete) June 13, 2017

Finalo MVP pripažino, kad jo mama visą šią kelionę labai palaikė jį: „Ji matė, kiek darbo aš įdėjau. Ji matė, koks pareidavau namo po pralaimėjimų ir kaip man buvo sunku. Geras jausmas, kai sulauki tokios pabaigos“.

Iškėlęs savo rankose MVP apdovanojimą KD turėjo dar vieną žinutę savo gimdytojai: „Mes tai padarėme. Sakiau tau, kai buvau dar 8-ių metų. Mes tai padarėme“.

Kevin Durant to his mom after finals win "We did it"#DubNation #NBAFinals #DurantMVP pic.twitter.com/uM91wC2Iek
— Deplorable Warrior (@DavidThompson_0) June 13, 2017

K. Durantas tapo trečiu žaidėju NBA istorijoje, laimėjusiu finalo MVP apdovanojimą pirmais metais su nauja komanda. Iki jo tai pavyko padaryti tik Magicui Johnsonui (1980 metai, „Lakers“) ir Mosesui Malone'ui (1983 metai, „76ers“).

Jis taip pat tapo trečiuoju žaidėju NBA istorijoje, laimėjusiu mažiausiai keturis rezultatyviausio žaidėjo titulus ir NBA čempiono vardą. Su šia statistika „Warriors“ lyderis stojo į vieną gretą su Michaelu Jordanu ir Wiltu Chamberlainu.