Išskirtinio emocionalumo rungtynėse Toronto ekipa nutraukė daugiau nei trejus metus trukusį prakeiksmą ir nutraukė net vienuolikos pralaimėjimų „Bulls“ klubui seriją. Pastarąją pergalę prieš varžovus iš Čikagos „Raptors“ buvo iškovoję dar 2013-ais metais.

Ne pačias geriausias rungtynes sužaidė įvaizdį atnaujinęs Jonas Valančiūnas, per 25 aikštėje praleistas minutes surinkęs 8 taškus (4/6 met.) ir 5 atkovotus kamuolius bei 2 klaidas.

Ant atsarginių žaidėjų suolo „Raptors“ vyriausiasis treneris D. Casey lietuvį pasodino ketvirtojo kėlinio viduryje ir likusias pagrindinio rungtynių laiko bei pratęsimo minutes uteniškis stebėjo iš šalies.
J. Valančiūnas atnaujino įvaizdį.

Mažiausiai tritaškių visoje lygoje (po 7 per rungtynes) pataikantis Čikagos klubas užtikrintai pradėjo susitikimą ir jau per pirmuosius du kėlinius sumetė net 13 tolimų metimų. Visgi ši serija neužsitęsė ir nuo ilgosios pertraukos iki pat susitikimo pabaigos prie šio skaičiaus „Bulls“ pridėjo tik vieną pratęsimo pabaigoje Jimmy Butlerio pataikytą tritaškį.

Nepaisant pristabdyto svečių snaiperių žaidimo Fredo Hoibergo auklėtiniai trečiajame ketvirtyje pabėgo net 16 taškų skirtumu, o augantis atstumas tarp komandų kaitino abiejų ekipų krepšininkų aistras.

Antroje trečio kėlinio pusėje kovodami dėl atšokusio kamuolio po „Bulls“ krepšiu apsistumdė Serge‘as Ibaka ir Robinas Lopezas. Jau po kelių akimirkų konfliktas peraugo į gatvės stiliaus muštynes – svečių aukštaūgis pirmasis pamėgino smogti varžovui į veidą, o atsakomasis afrikiečio smūgis kliudė Čikagos ekipos vidurio puolėjo veidą.

Ant parketo užvirus tikram pragarui užfiksuotas ir neįprastas kadras – Čikagos ekipos žaidėjas Nikola Mirotičius susistumdė su „Raptors“ asistentu Jamaalu Magloire‘u. Abu šio incidento dalyviai nubausti techninėmis, o kumščius į darbą paleidę aukštaūgiai – diskvalifikacinėmis pražangomis.

Lygos analitikai neabejoja, jog R. Lopezas ir S. Ibaka susilauks ir papildomų lygos sankcijų. Žaidėjų laukia finansinės nuobaudos ir suspendavimas bent vienerioms rungtynėms.

Brutalus epizodas pažadino didžiausiu skirtumu šiame susitikime atsilikinėjusius Toronto krepšininkus, tačiau savo didįjį spurtą šeimininkai surengė antroje ketvirto ketvirčio pusėje.

Svečiams turint penkiolikos taškų persvarą Patrickas Pattersonas įspūdingai blokavo „Bulls“ vidurio puolėjo Cristiano Felicio bandymą įdėti kamuolį iš viršaus, parblokšdamas brazilą ant parketo. Ant kairiojo klubo nusileidęs aukštaūgis į rungtynes nebegrįžo, o gero epizodo gynyboje įkvėpti „Raptors“ pradėjo įspūdingą atkarpą.

D. DeRozano veiksmų puolime ir nuostabaus P.J. Tuckerio darbo gynyboje stabdant J. Butlerį dėka šeimininkai pelnė 15 taškų be atsako ir pirmą kartą nuo susitikimo pradžios išlygino rungtynių rezultatą – 109:109.

Visgi tas pats J. Butleris į atkarpą atsakė keturiais taškais iš eilės, tačiau likus 37 sekundėm iki pagrindinio rungtynių laiko pabaigos D. DeRozanas po prasiveržimo pelnė taškus su pražanga ir dar kartą atstatė balansą, išlygindamas rezultatą ties 113 taškų.

Atakuojantis gynėjas prametė baudos metimą ir nepasinaudojo galimybe pirmą kartą išvesti „Raptors“ į priekį, o po netaiklaus „Bulls“ lyderio metimo iš vidutinio nuotolio paskutinės atakos teisę gavę Toronto krepšininkai atsakomybę dar kartą patikėjo D. Derozanui, tačiau šio mestas itin sudėtingas tritaškis buvo netaiklus ir ekipoms teko žaisti pratęsimą.

Papildomų minučių metu rezultatyviausias visų laikų „Raptors“ krepšininkas ir toliau darė viską, kad atneštų komandai pergalę, ir likus žaisti kiek mažiau nei pusantros minutės taikliu metimu pirmą kartą išvedė šeimininkus į priekį – 117:115.

Lemiamomis akimirkomis Toronto klubas sugebėjo išsaugoti minimalią persvarą ir šventė įsimintiną pergalę.

Prieš rungtynes tragiška žinia pasiekė „Bulls“ organizaciją – eidamas 78-uosius metus anapilin iškeliavo ilgametis klubo generalinis vadybininkas Jerry Krause‘as, vadovavęs klubui Michaelo Jordano eros metu ir atnešęs Čikagos miestui šešis NBA čempionų titulus.

Šeimininkai šiąnakt rungtyniavo vilkėdami pirmąją profesionalią Toronto miesto krepšinio komandą „Huskies“ pagerbiančiomis aprangomis. Šiame sezone „Huskies“ laimėjo visas ketverias savo „žaistas“ rungtynes.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 42 (17/38 met., 7/11 baud., 7 atk. kam., 8 rez. perd.), Cory Josephas 19, Serge‘as Ibaka 16 taškų.

„Bulls“: Jimmy Butleris 37 (11/21 met., 3/7 trit., 12/14 baud., 10 atk. kam.), Rajonas Rondo 24 (4/7 trit., 8 rez. perd., 4 per. kam.), Paulas Zipseris ir Robinas Lopezas po 12 taškų.

Toronto „Raptors“ šiame sezone laimėjo jau aštuoniolika rungtynių, kuriose atsiliko dešimties ar daugiau taškų skirtumu, ir pagal šį skaičių pirmauja visoje NBA lygoje.