Pirmadienį oficialiai paskelbta, kad 40-metis T. Lue dėl sveikatos problemų laikinai traukiasi iš komandos vyriausiojo trenerio posto. Kiek laiko savo darbo negalės atlikti specialistas, kol kas neįvardijama.

„Cavaliers“ klubas praneša, kad T. Lue kamuoja chroniška nemiga ir skausmas krūtinėje. Pirminiai tyrimai tikslios ligos diagnozės nenustatė, todėl krepšinio specialistas į medikus kreipėsi dėl papildomos pagalbos.

Šį sezoną T. Lue dėl sveikatos problemų jau tris kartus paliko „Cavaliers“ suolą rungtynių metu.

Jo pareigas perima T. Lue asistentas Larry Drew.

„Po ilgų pokalbių su medikais ir komandos vadovais aš nusprendžiau, kad artimiausiu metu laiką reikia skirti savo sveikatai. Esant tokios būklės darbą atlikti sudėtinga. Tikiuosi, kad į trenerio postą aš sugrįšiu atgavęs jėgas, jausdamasis kur kas geriau, ir kartu mes galėsime pratęsti žygį NBA čempionų titulo link“, – teigė T. Lue.

Anot „Cavaliers“ lyderio LeBrono Jameso, T. Lue atsitraukimas – didelė netektis Klivlando komandai.

„Tai tas pats, kas prarasti vieną geriausių komandos žaidėjų. Akivaizdu, kad jis buvo mūsų laivo kapitonas, vairavęs jį paskutinius trejus metus“, – nusiminė L. Jamesas.

„Cavaliers“ (40/29) šį sezoną demonstruoja nuviliančius rezultatus: Rytų konferencijoje žengia treti, bet prieš šeštą vietą pirmauja tik pusantros pergalės, o nuo pirmaujančių Toronto „Raptors“ atsilieka net 11-a.