Pasak reporterio, pagrindiniu tokio sprendimo motyvu tapo lietuvio noras sudaryti su Memfio klubu ilgalaikę sutartį. Pasinaudodamas dabartinėje sutartyje numatytu punktu, Valančiūnas galėjo 2019-20 metų sezone uždirbti 17,6 milijono JAV dolerių.


Mainų lango užsidarymo vakarą iš Toronto į Memfį iškeistas aukštaūgis naujojoje savo komandoje sužaidė produktyviausią savo NBA karjeros atkarpą. Per 19 sužaistų susitikimų uteniškis vidutiniškai rinko po 19,9 taško ir 10,7 atkovoto kamuolio.

Šarūno Jasikevičiaus paslaugomis domėjęsis „Grizzlies“ klubas šią savaitę paskyrė naująjį vyriausiąjį trenerį. Juo tapo praėjusį sezoną Milvokio „Bucks“ stratego Mike‘o Budenholzerio asistentu buvęs 34-erių metų amerikietis Tayloras Jenkinsas.

Naujasis „Grizzlies“ treneris sakė, jog su Lietuvos rinktinės vidurio puolėju kalbėjosi telefonu. Jo teigimu, J. Valančiūnas yra patenkintas klubo pasirinkimu, o pats T. Jenkinsas teigė, jog JV yra tokio tipo žaidėjas, su kokiu nori dirbti formuojamasis Memfio klubo trenerių štabas.

Nepasinaudojęs galimybe pratęsti kontraktą Valančiūnas taps neapribotu laisvuoju agentu ir galės laisvai vesti derybas su bet kuriuo NBA klubu.