Sekmadienį titulą ginantys vilniečiai (5/3) namuose svečius iš Kauno (7/1) palaužė rezultatu 89:85.

„Pradėjome prieš rungtynes „Queen“ muzikos klausytis, užtai ir vaizdas pasikeitė“, – po mačo šypsojosi G. Žibėnas.

Kone visą spalį pralaimėjimus rinkę jo auklėtiniai staiga persimainė ir nuskynė trečią skambią pergalę paeiliui – prieš tai neatsilaikė būsimi kaimynai sostinėje „Wolves“, taip pat Atėnų „Peristeri“ (Graikija), su kuriuo „Rytas“ konkuruoja FIBA Čempionų lygoje.

„Jau kelintas rungtynes pradėjome labai pikti, ir dėl to man džiugu. Bet norisi, kad tas pyktis išliktų, nes vis dar esame prastoje situacijoje tiek LKL, tiek Čempionų lygoje“, – pažymėjo G. Žibėnas.

Kalbant trenerio terminais, pikčiausias žmogus ant „Jeep“ arenos parketo sekmadienį buvo Marcusas Fosteris. „Ryto“ gynėjas suvertė 34 taškus, užfiksuodamas šio sezono lygos rekordą, vis dėlto G. Žibėnas savo puolimo lyderio ant rankų nenešiojo.

„M. Fosteris pradėjo labai prastai, paskui įsivažiavo, parodė savo geriausias spalvas. Sutapimas ar ne, bet jis geriau sužaidžia svarbesnėse rungtynėse – norėtųsi jo indėlio ir eilinėse. Nors mums tų eilinių gal nelabai ir liko.

Bet čia buvo ne vieno žaidėjo, o komandos pergalė. Man labiau patiko tai, kaip panaikinome 13 taškų deficitą – nebuvo jokios panikos, išlikome vieningi. Tą labiausiai ir išskirčiau šiandien. Kelintą kartą laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, neleidome niekam iš varžovų individualiai dominuoti – gal tik Ignui Brazdeikiui, bet ir jis po pertraukos tepelnė 4 taškus. Būtent to ir reikia didelėms pergalėms“, – dėstė G. Žibėnas.

Tuo metu tiesioginis jo oponentas K. Maksvytis teigė, jog „Žalgiris“ nespėjo atsigauti po penktadienio Eurolygos dvikovos su Berlyno ALBA (Vokietija) ir Vilniuje jautė nuovargį.

„Gana neblogai tris kėlinius kontroliavome žaidimą, o pralaimėjimą lėmė varžovų puolime susirinkti kamuoliai ir M. Fosteris. Ypač pabaigoje jis labai daug žaidė vienas prieš vieną. Jei gynėjas pelno 34 taškus ir atlieka tik vieną rezultatyvų perdavimą, vadinasi, reikėjo gintis agresyviau, labiau spaustis.

Bet dėl žaidėjų nusiteikimo neturiu priekaištų – nors ir stengėmės išdalinti minutes kuo daugiau krepšininkų, šviežumo vis tiek nebuvo“, – kalbėjo K. Maksvytis, anot kurio, po mūšio Eurolygoje kęsdami skausmus į aikštę grįžo prieš buvusius komandos draugus Vilniuje stojęs Arnas Butkevičius ir Tyleris Cavanaugh.

Specialistas taip pat pasisakė apie nedidelėje „Jeep“ arenoje lengvai įkaistančią atmosferą, kurią kurstė ne tik atkakli kova aikštėje, bet ir konkuruojančios organizuoto palaikymo grupuotės.

„Jei atvirai, tokia fanų priešprieša man nepatinka. Verčiau sirgaliai tegul palaiko savus, bet keikti varžovų nereikia, aš prieš tokią negražią priešpriešą“, – sakė K. Maksvytis.

Savo ruožtu, G. Žibėnui kibirkštėlės arenoje, regis, ne tik netrukdo, bet netgi patinka. Treneris net pagyrė M. Fosterį, kuris po „Žalgirio“ paskutines viltis išsklaidžiusio tritaškio pamojavo svečių aistruoliams.

„Kuo daugiau emocijų – jos tik puošia sportą, puošia arenas. Aš tik už tai, kad jų būtų daugiau. Mes, lietuviai, daug jų neišreiškiame, esame uždaresni – o norėtųsi. Šito tikrai nestabdysime, kaip tik skatinsime“, – kalbėjo vilniečių strategas.

Nepaisant pralaimėjimo, „Žalgiris“ lieka LKL turnyro lentelės viršūnėje, „Rytas“ rikiuojasi ketvirtas.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)