Visas rungtynes diktavę savo sąlygas vilniečiai antradienį laimėjo 97:72.

„Gerai pataikėme, bet varžovai mums leido tai daryti. Dar turime rezervų ir privalome juos išnaudoti, nes žinome, kad panevėžiečiai kitose rungtynėse bus kitokie. Kai kurie žaidėjai gali geriau gintis, protingiau išnaudoti pražangas, geriau kovoti dėl atšokusių kamuolių.

Apgynėme turėtą namų aikštės pranašumą, bet šiais metais dar nesame laimėję Panevėžyje. Gal tai ir bus pagrindinis motyvas rimtai nusiteikti antrajam mačui“, – komentavo 37-erių specialistas.

Dar prieš pusfinalio startą klubas parodė pasitikėjimą juo ir pratęsė nuo sausio komandai vadovaujančio trenerio sutartį kitam sezonui.

G. Žibėnas šio fakto nenorėjo sureikšminti, bet leido suprasti galvojantis, kad ekipai tai prideda solidumo.

„Manau, per atkrintamąsias varžybas tos temos nenorėčiau liesti, palikime ją po sezono. Dabar ne apie mane kalba eina – vyksta pusfinalis, dviejų komandų kova.

Ar tai galėjo dar išauginti žaidėjų pasitikėjimą mūsų naudojama taktika? Nežinau, aš nuo pat pradžių jaučiu tą pasitikėjimą, dėl to tikrai neturiu problemų ir esu dėkingas komandai. Gal tik tiek, kad anksčiau prieš pusfinalį „Ryte“ visada būdavo daug, vadinkime, dramų, o dabar, atėjus Donatui („Ryto“ sporto direktoriui D. Zavackui – Delfi), jų neliko“, – komentavo vilniečių strategas.

Primename, kad prieš jį „Ryte“ dirbusiems specialistams – tiek Rimui Kurtinaičiui, tiek Dainiui Adomaičiui – dar sezonui nesibaigus tekdavo klausyti gandų apie būsimas permainas trenerių štabe, kurie vėliau pasitvirtindavo.

Tuo metu „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas permainų lauks savo komandos žaidime.

„Labai blogos rungtynės. Faktas, kad antrame kėlinyje praleidome 32 taškus prasižengdami tik kartą, viską pasako. Tai – ne rimtas krepšinis, o nežinia kas. Tikrai nusipelnėme šio pralaimėjimo. Bet pažadu, kad kitąkart būsime stipresni“, – kalbėjo 45-erių serbas.

Reguliariajame sezone „Rytas“ finišavo antras (27/9), „Lietkabelis“ – jam įkandin (23/13).

Tarpusavyje šios komandos susitiko paskutiniame ture gegužės 10 d. – tuomet namie žaidę panevėžiečiai laimėjo 85:79. Iš viso reguliariajame sezone ekipos per keturis pasimatymus pasidalino po dvi pergales.

Ketvirtfinaliuose sostinės atstovai eliminavo „Šiaulius“, Nenado Čanako auklėtiniai – Klaipėdos „Neptūną“. Abi serijos baigėsi vienodu rezultatu 2-0.

Pusfinalyje kovojama jau iki trijų pergalių.

Prieš pirmąjį mačą „Rytas“ apdovanojo trenerį Giedrių Žibėną nauja sutartimi, galiosiančia ir kitą sezoną.

Antrosios rungtynės ketvirtadienį vyks Aukštaitijos sostinėje.

Kitame pusfinalyje titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ pirmauja prieš Utenos „Juventus“ 1-0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)