Jį Lietuvos vicečempionai pradėjo pergale namuose 106:90 prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Svetingo sutikimo „Jeep“ arenoje sulaukė tik naujasis pasvaliečių trenerių štabo atstovas Steponas Babrauskas – buvusio ilgamečio „Ryto“ žaidėjo pavardę pusantro tūkstančio į tribūnas susirinkusių žiūrovų skandavo tiek prieš mačą, tiek po finalinės sirenos.

Bet jo viršininkui Aurimui Jasilioniui, taip pat debiutavusiam naujose pareigose, malonumo buvo maža – dešimt krepšininkų į sostinę atsivežę svečiai turėjo rūpintis, kad rezultatas būtų bent jau padorus.

„Vyrukai pamatė, kas yra Lietuvos krepšinio lyga. Ką tik akcentavau prieš rungtynes, visais tais aspektais ir pralaimėjome varžovams. Stengsimės dar paieškoti kažko tinkamo papildyti sudėtį, bet biudžetas neleidžia pasirinkti, ko norėtume“, – atsiliepė A. Jasilionis.

Tuo metu „Rytui“ dairytis į šonus nebereikia – tik sulaukti, kada nuo atsarginių suolo į aikštę bus galima perdislokuoti traumuotus Martyną Echodą ir Gytį Radzevičių. Anot G. Žibėno, pirmasis treniruotis visa jėga turėtų pradėti po kelių savaičių, G. Radzevičiaus sugrįžimas užtruks iki rudens pabaigos.

Kol varžovai – mažesnio pajėgumo, pasireikšti gali jaunimas. Pirmadienį 19-mečiui Modestui Babraičiui kompaniją ant parketo palaikė ir dvejais metais jaunesnis Gantas Križanauskas. LKL debiutavęs gynėjas netgi pradėjo susitikimą starto penkete, o G. Žibėnas tam turėjo įdomų paaiškinimą.

„Mes norime kiek įmanoma anksčiau įtraukti į žaidimą publiką, kuri šioje arenoje – specifinė. Ją labiau užveda ne koks nors efektingas dėjimas į krepšį ar tritaškis, o pastangos, griuvimas ant kamuolio. Gantas kaip tik ir pasižymi šiomis savybėmis“, – sakė „Ryto“ vairininkas, pridūręs, jog nesitikėjo pirmose sezono rungtynėse sulaukti tokio gausaus ir aistringo aistruolių užnugario.

Kartu su G. Križanausku sostinės klubo marškinėlius pirmą kartą oficialiose varžybose vilkėjo dar penki žaidėjai: Arnas Velička, Oskaras Pleikys, Robertas Cole‘as, Keithas Hornsby bei Javinas DeLaurier.

Pasak G. Žibėno, visi naujokai dar ieško savo vietos komandoje, kurią ir pats vyriausiasis treneris kol kas „čiupinėjo“ tik kelias dienas.

„Visi turi ką įrodyti, visi žino, kad anksčiau ar vėliau grįš traumuoti žaidėjai“, – dėstė 39-erių specialistas.

Vis dėlto jis pabrėžė, jog nėra nė vieno abejojančio, ar planuojant karjerą pataikė reikiamu adresu.

„Vasarą tikrai kruopščiai rinkomės naujokus. Svarbiausias šių legionierių skiriamasis bruožas – jie tikrai nori čia žaisti. „Rytas“ jiems nebuvo kažkokia paskutinė opcija du mėnesius nesulaukus geresnių pasiūlymų. Ir tai yra labai svarbu.

Taip ir norėjome burti komandą, kuri dabar – įdomesnė, agresyvesnė. Ir jaunesnė. Trenerius tai skatina, nes laukia įdomios treniruotės, įdomus sezonas, kurio metu galime gerokai pakelti šių žaidėjų ir visos komandos lygį.

Atėjus į pirmą treniruotę man buvo pozityvus šokas dėl krepšininkų aktyvumo, jų kūno kalbos – per tuos trejus metus, kuriuos dirbu šiame klube, taip dar nėra buvę. Tad apie mūsų pajėgumą reikėtų spręsti tikrai ne sezono pradžioje, reikėtų leisti mums įsivažiuoti“, – samprotavo treneris, nepamiršęs padėkoti komandą pasirengimo metu treniravusiems savo asistentams.

Kitos rungtynės „Ryto“ laukia sekmadienį, kai vicečempionai aplankys Kėdainių „Nevėžį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją