Lenkijoje įsitvirtinusio stratego iš Lietuvos treniruojamoje komandoje M. Sajus jau žaidė 2016-2017 m. sezone.

Tuomet M. Budzinausko nurodymų Martynas klausė „Starograd Polpharma“ komandoje ir demonstravo visai neblogą statistiką – per rungtynes žaisdavo po 23 min., pelnydavo po 9,9 taško, atkovodavo po 6,3 kamuolio ir rinkdavo po 14,3 naudingumo balo.

Po sėkmingo sezono M. Sajų į savo gretas susigrąžino „Žalgiris“, tačiau Lietuvos čempionų ekipoje aukštaūgis gaudavo mažai žaidimo laiko.

Eurolygoje šį sezoną aikštėje jis pasirodė per 12 rungtynių ir vidutiniškai ant parketo praleisdavo po 3 min.

LKL vidurio puolėjo vaidmuo taip pat buvo tik epizodinis – vidutiniškai per 8 min. jis pelnė po 3,4 taško ir rinko po 4,1 naudingumo balo.

Pasibaigus sezonui „Žalgiris“ su M. Sajumi sutarties nepratęsė.

„Žalgiryje“ Martynui buvo nelengva, pajėgi sudėtis, išsikovoti vietą aikštėje buvo sudėtinga. O mūsų komandoje jis tai turėtų padaryti. Martyną jau esu treniravęs, tai žaidėjas, kuris turi potencialą ir greitai daro pažangą“, – Krepšinis.lt sakė M. Budzinauskas.

„Dauguma Lietuvoje nežino, koks Martynas yra iš tikrųjų. Jis pažįstamas tik iš to, ką visi matė „Žalgiryje“, kur jis mažai pasitikėjo savo jėgomis, išsigąsdavo. Tai tikrai talentingas vaikinas, komandoje bus naudingas“, – pridūrė M. Budzinauskas.

Kitą sezoną M. Budzinausko treniruojamoje Ščecino komandoje žais ir dar vienas lietuvis, kolektyje jau įsitvirtinęs Martynas Paliukėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)