Nors ir pralaimėjome, į šią aikštelę žengti buvo nuostabu. „Žalgirio“ arenoje žaidžiau pirmą kartą. Man ji labai patiko, tai yra nuostabi NBA lygio arena.
Thanasis Antetokounmpo
Prieš dviejų žaliai-baltų komandų susitikimą netrūko šiltų emocijų, nes į Kauną sugrįžo buvę žalgiriečiai Lukas Lekavičius ir Ianas Vougioukas, kurie buvo pagerbti simbolinėmis dovanomis ir sirgalių aplodismentais.

Šiltų emocijų netrūko ir po susitikimo. Nors Lietuvoje nutrūko Atėnų klubo penkių pergalių serija, „Panathinaikos“ krepšininkai dėl to nosių nenukabino ir neskubėjo vykti namo, nes juos ir žalgiriečius sieja ne tik marškinėlių spalvos.

Nors L. Lekavičius po mačo atsisakė bendrauti su žurnalistais, jis apsikeitė keliais žodžiais su buvusiais bendraklubiais. Tuo metu I. Vougioukas ilgai šnekučiavosi su buvusiu savo treneriu Kauno ekipoje Gintaru Krapiku, o simpatijų „Panathinaikos“ komandai neslepiantis buvęs jos žaidėjas Šarūnas Jasikevičius noriai atsakinėjo į Graikijos žiniasklaidos klausimus.

Su bičiuliais pabendrauti galėjo ir gimtinėje traumą besigydantis Deividas Dulkys. Stambulo BB klubo snaiperis susitiko su Chrisu Singletonu ir Nicku Calathesu, pažįstamais iš laikų Floridos universitete, o taip pat su Marcusu Denmonu, su kuriuo buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas kartu žaidė Bursos „Tofaš“ klube.

Dar vienas „Panathinaikos“ amerikietis Kenny Gabrielis labai džiaugėsi Kaune susitikęs su geriausiu savo draugu Dee Bostu. Šiaurės Karolinoje kartu užaugę krepšininkai teigė sezono metu bendraujantys nuolat, tačiau galimybė susitikti yra išskirtinė: „Mes iš to pačio rajono. Vasarą leidžiame laiką kartu, visada palaikome ryšį ir sezono eigoje.“

Su tinklalapiu Krepsinis.lt bendravęs K. Gabrielis pridūrė, jog bičiuliški yra visi Kauno komandos žaidėjai, o būtent glaudūs tarpusavio ryšiai leidžia jiems žaisti sėkmingai: „Žalgiriečiai žaidžia kietai. Nesunku pastebėti, kad jie visi yra puikiai sutariantys bičiuliai, kurie turi gerą komandinę dvasią. Tai leidžia jiems pasiekti pergales kartu.“

Kitus „Panathinaikos“ atletus ketvirtadienį labiausiai sužavėjo „Žalgirio“ arenos atmosfera, kurią sukūrė 12,5 tūkstančių susirinkusių sirgalių. Graikijos pilietybę turintis amerikietis Zachas Auguste‘as teigė, jog fanai svariai prisidėjo prie šeimininkų pergalės.

„Kauniečiai nuostabiai išnaudoja savo arenos pranašumą: jie turi puikų fanų užnugarį, todėl namuose jaučiasi labai gerai. Tokioje atmosferoje kitoms komandoms įgyvendinti savo planus yra sudėtinga. Užsivedęs „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje tapo nesustabdomu“, – sakė Z. Auguste‘as.
Zachas Auguste'as, Paulius Valinskas

Jungtiniu skrydžiu per Kijevą keliavusi „Panathinaikos“ komanda dėl lėktuvų vėlavimo tik vėlų trečiadienio vakarą nusileido Vilniuje. Apie šiuos nepatogumus užsiminė gynėjas Mattas Lojeski, tačiau ir jis pripažino, kad prie nesėkmės svariai prisidėjo arenos atmosfera.

„Kauniečiai mūsų nenustebino. Antrajame kėlinyje praradome ritmą, jie pasitempė kovodami dėl atšokusių kamuolių, o sirgaliai sukūrė atmosferą, kurioje išsigelbėti mums buvo sudėtinga. Šioje arenoje žaisti labai sunku.

„Žalgiris“ yra solidi komanda, kuri žaidžia kartu. Labai gerai žaidžia Paulius Jankūnas. Mūsų nesusikalbėjimas leido jam atlikti metimus iš vidutinio nuotolio, o tai jis daro tiesiog puikiai.

Mes pralaimėjome po kelių sėkmingų rungtynių serijos, kuri kažkada turėjo baigtis. Kelionė į Kauną buvo sudėtinga, bet negalime iešoti pasiteisinimų“, – dėstė M. Lojeski, kuris į „Žalgirio“ krepšį įmetė 7 taškus.
Žalgiriečiai žaidžia kietai. Nesunku pastebėti, kad jie visi yra puikiai sutariantys bičiuliai, kurie turi gerą komandinę dvasią. Tai leidžia jiems pasiekti pergales kartu.
Kenny Gabrielis

Labiausiai atmosfera apstulbino Thanasį Antetokounmpo. Pernai trumpai „Knicks“ klube rungtyniavęs puolėjas patikino, kad kauniečiai turi NBA lygio areną.

„Nors ir pralaimėjome, į šią aikštelę žengti buvo nuostabu. „Žalgirio“ arenoje žaidžiau pirmą kartą. Man ji labai patiko, tai yra nuostabi NBA lygio arena“, – sakė T. Antetokounmpo.

NBA žvaigždės Giannio brolis atskleidė, jog jie kartu su dabartiniu Milvokio „Bucks“ ekipos lyderiu žavėjosi „Žalgirio“ žaidimu dar 2012-2013 metų sezone, kai klube žaidė Mindaugas Kuzminskas, o jį treniravo Joanas Plaza.

„Jie žaidžia greitai ir gali įgauti ritmą net po nesėkmingos mačo pradžios, ką jie parodė prieš mus po ilgosios pertraukos. Galiu pasakyti, jog tai yra tikrai gera komanda.

„Žalgiris“ visada buvo stipri jėga šiame turnyre. Kartu su Gianniu dažnai stebėdavome „Žalgirio“ rungtynes tada, kai čia žaidė M. Kuzminskas“, – kalbėjo T. Antetokoumpo.
Eurolygos turnyro lentelė nesibaigus 11-ajam turui

Kitas rungtynes Eurolygoje žalgiriečiai žais po savaitės, kai gruodžio 14-ąją išvykoje surems ginklus su Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)