Rungtynes Gintaro Krapiko auklėtiniai pradėjo spurtu 7:0, tačiau apsukų nemažino ir po pirmo kėlinio, kurį galingu dėjimu užbaigė Edgaras Ulanovas, jau turėjo solidžią persvarą – 26:10. Antrame ketvirtyje svečiai iš Šiaulių išlygino rungtynių tempą ir sugebėjo bent šiek tiek apmažinti atsilikimą – 41:27.

Po pertraukos „Žalgiris“ atsipalaidavo, o tuo pasinaudoję šiauliečiai ėmė tirpdyti atsilikimą ir privertė G. Krapiką prašyti minutės pertraukėlės (47:39). Bet nepadėjo ir ji – Artūras Jomantas pataikė iš toli ir dar pridėjo taiklų baudos metimą, o komandas jau skyrė vos 2 taškai (49:47). Prieš lemiamą ketvirtį intriga sugrįžo – 52:47.

Paskutinis ketvirtis prasidėjo Olivier Hanlano nesportine ir G. Krapiko technine pražanga, o tuo pasinaudoję „Šiauliai“ vienos atakos metu pelnė keturis taškus (54:51). Lietuvos čempionų gretose lyderio vaidmens ėmėsi Oliver Hanlanas, pelnęs 8 taškus, inicijavęs spurtą 14:3, kuris po ilgo laiko sugrąžino dviženklį skirtumą (68:55). Netrukus dar technine pražanga buvo nubaustas A. Jomantas, ir „Šiauliai“ prarado bet kokias galimybes pakovoti dėl pergalės – 80:59.

Verta pažymėti, kad Gedimino Petrausko auklėtiniai itin nesėkmingai atakavo nuo baudų metimų linijos – 10 iš 22 bandymų (45%).

„Žalgiris“: Brockas Motumas 17, Robertas Javtokas 15 (9 atk. kam.), Martynas Pocius 16, Olivier Hanlanas ir Edgaras Ulanovas po 12 taškų.

„Šiauliai“: Assemas Marei 14, Artūras Jomantas 12 (1/10 dvit., 2/5 trit., 4/6 baud. met., 7 atk. kam., 5 rez. perd.), Davidas Dudzinskis 11 taškų.

Žalgiriečiai su 12 pergalių ir 1 pralaimėjimu yra vienvaldžiai „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionato lyderiai, o šiauliečiai (7/8) žengia penkti, nors sezoną ir pradėjo keturiomis nesėkmėmis iš eilės.

Tai buvo antrosios tarpusavio rungtynės šiame sezone. Pirmose „Žalgiris“ buvo pranašesnis 14 taškų skirtumu – 78:64.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)