„Jau tik atėjus į klubą kalbėjome, kad norime aiškumo.

Visą šį laiką norėjome tai gauti – kažkiek pavyko, kažkiek ne. Smagu, kad pavyko baigti sezoną“, - spaudos konferenciją pradėjo P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas taip pat atskleidė, kad klubo skolos siekia daugiau nei 21 mln. Lt.

„Senų skolų žaidėjams yra 18 mln. Lt su mokesčiais. Mokėdami pinigus žaidėjams turime mokėti ir mokesčius. Kai trūko pinigų buvo nemokami mokesčiai, tačiau tai nebuvo daroma iš blogos valios. Tam reikia 2,4 mln. Lt. Skola tiekėjams siekia 1,1 mln. Lt. Tad visa skola siekia 21,5 mln. Lt”, - komandos finansus atskleidė P. Motiejūnas.

Mažėja biudžetas

Planuojama, kad kitą sezoną „Žalgirio“ biudžetą sudarys 15 mln. Lt. Tačiau trečdalis šios sumos bus skirta klubo skoloms padengti.

„Kitiems metams planuojame 15 mln. Lt. biudžetą. 5 mln. Lt planuojame gauti iš bilietų, 5 – iš savivaldybės, 5 – iš rėmėjų. Kiekvienais metais 5 mln. Lt skirsime skoloms padengti. Visoms kitoms išlaidoms kitą sezoną turėsime 10 mln. Lt“, - teigė P. Motiejūnas

Sumažėjus biudžetui neišvengiamai keisis ir „Žalgirio“ sudėtis.

„Norėtume, kad žaidėjai komandoje būtų bent 2-3 metus. „Žalgiris“ nebus ta komanda, kuri mokės didžiausias algas. Tai bus žaidėjams kaip galimybė atsiskleisti. Planuojame, kad komandos pagrindą sudarys lietuviai. Planuojame turėti 3-4 užsieniečius, kurie bus startinio penketo žaidėjai. Tačiau laikyti užsieniečius ant suolo mes negalime sau leisti“, - teigė P. Motiejūnas.

Vyksta derybos su treneriu iš Graikijos

„Žalgirio“ vadovas neslėpė, kad jau įsibėgėjo derybos su treneriu E. Zouros, kuris jau yra stovėjęs prie „Žalgirio“ vairo. P. Motiejūnas su specialistu iš Graikijos neseniai bendravo Trevize.

„Buvau savaitgalį susitikęs su E. Zouros. Iki Joninių turėtume gauti jo atsakymą. Jei jis atsisakys – kito užsieniečio neieškosime. Rinksimės lietuvį. Mes graiko darbu buvome patenkinti, jis pažįsta mūsų virtuvę. Jis žino klubo viziją ir jam patiko, kad mes planuojame auginti komandą. Dabar jis Kaune turėtų kur kas daugiau laisvės ir niekas nereguliuotų, kiek minučių kam žaisti“, - teigė P. Motiejūnas.

Lieka ambicingi tikslai

Nepaisant to, kad „Žalgirio“ lyderiai skirstosi, Lietuvos čempionai neketina nurašyti kito sezono ir sau kelia ambicingus tikslus.

„Turime patekti į Eurolygos TOP-16 etapą, laimėti LKL ir patekti į VTB Vieningos lygos atkrintamąsias varžybas. Mes nesiruošiame būti mėsa patrankoms“, - kalbėjo P. Motiejūnas.

Klubo vadovas neslėpė, kad brangių žaidėjų, kurie praėjusį sezoną žaidė Kaune, kitą sezoną vilkint „Žalgirio“ marškinėlius tikėtis sudėtinga.

„Su žaidėjais situacija yra sunki. Broliai Lavrinovičiai turi sutartis, tačiau pagal tokias sąlygas, kurios buvo pernai, norinti išlaikyti brolius mes prie jų turėtume paimti 10 mokyklos krepšininkų. Mes tiesiog neturime tiek pinigų. Robertas Javtokas taip pat turi sutartį. Tačiau mes žinome ką galime, žinome, ko norime. Mes norime, kad jie liktų. Tačiau nežinome, ar juos tenkins mūsų sąlygos“, - teigė P. Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)