„Šiandien „Žalgiris“ žaidė geriau. Varžovai žaidė agresyviai puolime, naudojo aktyvią zoninę gynybą, presingavo. Bet kokiu atveju aš nesu patenkintas savo auklėtinių žaidimu prieš zoninę gynybą. Mums dar reiks daug dirbti. Be to, mes darėme labai daug klaidų ir leidome varžovams atkovoti daug kamuolių“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas Aleksandras Džikičius.

Tuo tarpu J. Plaza liko nepatenkintas, kad jo auklėtiniai paskutiniame ketvirtyje atsipalaidavo ir leido varžovams sumažinti skirtumą.

„Tai buvo mūsų pirmos rungtynės, todėl akivaizdu, kad pasitaikė klaidų. Rezultatas pakankamai didelis, tačiau dar yra ką taisyti. Visada yra ką gerinti. Šiandien tris kėlinius laimėjome, tačiau pralaimėjome paskutinį ketvirtį. Suprantu, kad vyrai pavargo, tačiau tai nėra pasiteisinimas prarasti koncentraciją. Mes turime vykdyti savo uždavinius. Be to, šiandien padarėme net 17 klaidų. Tai labai daug. Turime būti ambicingi ir negalime atsipalaiduoti“, - po rungtynių kalbėjo Joanas Plaza.

Trečiadienį „Žalgirio“ žaidimas pasižymėjo itin atkaklia gynyba.

„Gynyba visuomet turi būti aktyvi. Aikštėje negalima ilsėtis“, - teigė J. Plaza.

„Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas taip pat akcentavo, kad pergalę trečiadienį lėmė gynyba.

„Tai buvo pirmos rungtynės ir buvo daug broko. Treniruotėse dar mažai žaidžiame 5 prieš 5. Šiandien puikiai gynėmės ir tai lėmė pergalę. Na, žodis puikiai kiek sąlyginis. Tačiau šiai dienai manau, kad gynyba buvo puiki. Varžybas laimėjome dideliu skirtumu, tačiau jis galėjo būti dar didesnis. Pralaimėjome paskutinį kėlinį ir treneris nebuvo tuo patenkinas“, - sakė P. Jankūnas.

Atsakomasis susitikimas vyks rugsėjo 17-ąją sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)