Penktadienį kauniečiai namuose rezultatu 79:83 nusileido „Monaco“ (8/5) ir Eurolygoje lieka kiurksoti 14-oje vietoje (5/8).

Su lyderių pozicija teko atsisveikinti ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), kurioje patirtos dvi nesėkmės bloškė ant trečio laiptelio.

Kita vertus, „Žalgirį“ kamuoja traumos, ir žaidėjai šio sezono metu dažniau išvykdavo nei prisijungdavo prie komandos.

„Yra žmonių, gaunančių atlyginimą dėl to, kad reiškia savo nuomonę. Ir tai – normalu. Nesvarbu, koks treneris – ar Jasikevičius, ar Maksvytis, visada visi turės savo nuomonę. Ar mums dabar reikėtų į ją reaguoti, kai patys turime apsčiai problemų? Reikia tvarkyti žaidimą, rotaciją. Ir remtis tik pagrįsta kritika, o ne laužta iš piršto.

Tokiu momentu reikėtų emocijas pastumti į šoną ir blaivia galva analizuoti situaciją. Neabejoju, kad taip ir bus daroma. Savo ruožtu, stengiamės treneriui padėti visose situacijose, kur tik galime“, – atsiliepė E. Ulanovas.

„Čia jūs kalbate apie kaistančią kėdę, ir visi aplinkui – komentatoriai ir kalbėtojai, – spaudos konferencijoje paklaustas apie K. Maksvytį, reagavo T. Dimša. – Visiškai nesuprantama. Ką, pakeisime trenerį, ir Arnas Butkevičius greičiau išsigydys traumą, Lukui Lekavičiui apendicitas praeis, Edmondas Sumneris iš karto įgis gerą sportinę formą? Visiškas absurdas. Treneris turi visišką mūsų palaikymą.“

Vis dėlto to neužteko penktadienį, kai „Žalgiris“ nagais ir dantimis kabinosi svečiams į atlapus, bet pastarieji pabaigoje pateisino favoritų statusą.

„Noriu sakyti, kad buvo geros, kovingos rungtynės, bet iš tikrųjų pralaimėjome, liūdna. Bent jau darėme viską, ką galėjome. Laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, nebeklydome taip dažnai, laikėmės plano. Tik Mike‘o Jameso nepavyko sustabdyti“, – mačą komentavo rezultatyviausiai šeimininkų gretose žaidęs T. Dimša (14 taškų).

Į 25 taškus suvertusį M. Jamesą pirštu rodė ir E. Ulanovas, paminėjęs ir tai, jog svečiai per dažnai keliaudavo prie baudų metimų linijos: atliko net 33 baudų metimus, iš kurių realizavo 26.

Kita vertus, kapitonas graužėsi dėl rezultato, o ne žaidimo.

„Žaidėme kantriai, kryptingai, tai kažkoks pozityvas. Ketvirtame kėlinyje viskas galėjo pakrypti į abi puses. Liūdna, kad pralaimėjome, nes šansas buvo geras. Gal dabar toks momentas – pasidarėme nelaimėliais. O gal patys dėl to esame kalti“, – kreivai šypsojosi puolėjas, antrose Eurolygos rungtynėse per savaitę žaidęs ilgiau nei pusvalandį ir pasižymėjęs 10 taškų.

Jį asmeniškai skatino aktyviausi „Žalgirio“ aistruoliai, skandavę apie „mūsų Ulę“, taip pat ir K. Maksvyčio pavardę.

„Su sirgaliais visada palaikau gerą, šiltą ryšį – nuo pat pirmų dienų, kai dar nebuvau kapitonas. Kalbant apie „Green White Boys“, pasitikiu visais iki vieno“, – dėkojo E. Ulanovas.

Tiesa, jis tikino nejaučiantis panikos nei dėl savo banguojančio žaidimo, nei dėl „Žalgirio“ rezultatų.

„Nežinau, ką vadinti sunkiu laikotarpiu. Liūdna, kad daug pralaimime, bet ir traumų daug“, – pažymėjo 31-erių krepšininkas.

T. Dimša, paklaustas, kaip žalgiriečiams pradėti kilti aukštyn, akcentavo kantrybę.

„Taip, kaip žaidėme šiandien: stengėmės, kovėmės vienas už kitą. Nors susitikome su viena iš keturių geriausių Eurolygos komandų. Parodėme, kad galime, reikia tiesiog išlikti teigiamiems ir nenuleisti galvų. Dar net nesibaigė pirmas ratas, dar nieko nepralaimėjome“, – dėstė gynėjas.

Statistika

Bet kai sveikatos problemos iš kauniečių sudėties eliminavo tris žaidėjus, ar pakaks vien pakentėti – galbūt vis dėlto reikalinga nauja pagalba iš šalies?

„Naujoko reikia, bet turbūt nėra lengva rasti. Kitas dalykas, jog tas naujokas turės įsipaišyti ir tada, kai sugrįš traumuoti žaidėjai. Manau, tai – sunkus rebusas. Taip, dabar papildomas žaidėjas būtų naudingas, bet reikia daug ką įvertinti.

Mes pasitikime turimais žaidėjais, ir tai svarbiausia. Jiems atsiveria plačios galimybės imti žaidimą į savo rankas, kurti atakas. Aišku, nėra lengva. Tarkime, E. Sumneris dalyvavo tik keliose treniruotėse, jam sunku atsiminti visas sistemas. Ką jau kalbėti apie smulkias gudrybes, taktines pražangas, varžovų pažinimą ir pan. Bet jis išsiskiria atletiškumu, ilgomis galūnėmis – matosi, kad gali būti tikrai naudingas ir gynyboje“, – svarstė E. Ulanovas.

Penktadienį pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje svečiavosi ir buvęs ilgametis klubo vadovas bei savininkas Paulius Motiejūnas, nuo praėjusios vasaros einantis Eurolygos vykdančiojo direktoriaus pareigas. Savo gimtojo miesto ekipą per Eurolygos dvikovą šiame sezone jis aplankė pirmą kartą.

Tai buvo penktoji komandų tarpusavio akistata istorijoje, po kurios „Monaco“ nusvėrė pergalių ir pralaimėjimų balansą savo naudai (3/2).

Kitą ketvirtadienį „Žalgiris“ namuose priims Belgrado „Partizan“ (Serbija), „Monaco“ diena vėliau aplankys Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)