Po pergalės Kazys Maksvytis dėkojo savo asistentams, kurie tinkamai parengė komandą sezonui.

„Nuopelnai žaidėjams ir trenerių štabui, kuris paruošė šią komandą, man beliko užsidėti švarką ir ateiti į šias rungtynes. Komanda gerai paruošta, tiek fiziškai, tiek taktiškai.

Skirtumas gal kiek per didelis kaip sezono starte, linkiu sėkmės Gargždų komandai.

Esu patenkintas tuo, kaip komanda kovėsi, gal išskyrus trečio kėlinio 2 minutes, kai jautėsi šioks toks atsipalaidavimas“, – teigė K. Maksvytis.

„Žalgiryje“ liko 10 žaidėjų iš praėjusio sezono, anot stratego, tai turėtų būti komandos pranašumas.

„Teoriškai tai privalumas, ypač sezono pradžioje, bet visa tai reikia nusinešti į sezono pabaigą“, – kalbėjo strategas.

7 iš 9 tolimų metimų pataikė „Žalgirio“ naujokas Brady Manekas. Iš viso naujokas pelnė 23 taškus ir surinko 20 naudingumo balų.

„Talentingas žaidėjas ir tą stengiamės išnaudoti. Kaip matome, jis gali pataikyti. Gynyboje nebuvo problemų“, – naujoko debiutu džiaugėsi K. Maksvytis.

Kitas „Žalgirio“ naujokas Nazarethas Mitrou-Longas žaidė 17 minučių bei pelnė 7 taškus.

„Toks šiuolaikinis įžaidėjas, galintis žaisti per kelias pozicijas ir pelnyti taškus.

Gero, darbinio charakterio, tikimės iš jo naudos“, – kalbėjo strategas.

K. Evansas prieš sezoną vienoje iš klubo tinklalaidžių buvo prisipažinęs, jog yra pasirengęs 90 proc.

„Ypatingai smagu dėl Keenano, teko jam pernai patirti ir gerų, ir blogų emocijų. Smagu dėl jo sugrįžimo. Jis tikrai dar nėra 100 proc. pasirengęs, tiek žaidimo, tiek fizine prasme. Dar nereikia, jog dabar jis būtų 100 proc. pasirengęs, reikia subalansuoti jo ritmą, jo jėgas. Tikiuosi, jis turės gerą sezoną“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Po skaudžiai susiklosčiusio debiuto vadovaujant „Gargždams“ strategas Laimonas Eglinskas filosofiškai žvelgė į prisvilusį blyną.

„Gyvenime yra liūdnesnių dalykų, dėl ko galima liūdėti. Nemanau, kad dėl pralaimėjimo reikia raudoti, tiesiog svarbu pasiimti pamokas, kurias gavome šiandien ir toliau keliauti, tai tik maratono pradžia.

Kokias pamokas gavome? Nuo A iki Z, jei reikėtų vardinti. Tiek puolime, tiek gynyboje, tiek koncentracijoje, susikalbėjime, savęs ar varžovų gerbime.

Kur besite pirštu, ten bus pamokos. Gynybos nė nebuvo, jei „Žalgiris“ pelnė 107 taškus, vadinasi, kažką darėme blogai arba visai nedarėme to, ką buvome suplanavę. Puolime taip pat blogai, negalėjome išpildyti savo derinių, to, ką darydavome savo treniruotėse.

Šiandien viskas veikė blogai. Manau, nebuvau tinkamai paruošęs savo komandos rungtynėms“, – po pralaimėjimo konstatavo L. Eglinskas.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją