„Audi Dome“ arenoje nuaidėjus finalinei sirenai įsiaudrinęs Paulius Jankūnas stryktelėjo iš savo vietos taip, kad vėliau turėjo grįžti ieškoti pasimetusio telefono.

„Žalgirio“ stovykloje penktadienį visi veidai švytėjo kaip klubo sporto direktoriaus, bet bent jau komandos rūbinėje euforiją ir klegesį netrukus ėmė gožti rimtis.

Toną nustatė kapitonas E. Ulanovas, rekomendavęs ekipos jaunimui neplanuoti didelės šventės – pergale prieš Miuncheno „Bayern“ niekas dar nesibaigia.

Jau pirmadienį kauniečiai mėgins pirmą kartą šiame sezone palaužti Vilniaus „Rytą“. O po pusantros savaitės pradės Eurolygos ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių su „Barcelona“.

Prieš pusmetį pastarasis sakinys būtų skambėjęs lyg populisto politiko rinkiminis pažadas.

Vis dėlto per tą laiką „Žalgiris“ atrado savyje kai ką keičiančio žaidimo taisykles.

„Praėjęs sezonas buvo labai prastas, prieš šį mums prognozavo 16-ą ar 17-ą vietą. Nepaisant to to, vienu metu buvome berods net treti ar ketvirti, tada – vėl šaltas dušas, kritimas. Daug patirčių, daug pakilimų ir nuopuolių.

Svarbu tai, kad esame tikrai jauna komanda, turinti daug Eurolygos debiutantų. Tai dažnai atsiliepia mūsų žaidimui. Bet kompensuojame tai kovingumu – šito dalyko neištreniruosi. Dėl to šis sezonas toks išskirtinis“, – pabrėžė E. Ulanovas.

„Atvykdamas į „Žalgirį“ nesitikėjau patekti į atkrintamąsias varžybas. Bet žinojau, kad kovosime ir be pergalių neliksime. Bėgant mėnesiams pradėjau suprasti, kad mūsų šansai nėra tokie jau prasti. Todėl ir žaidėme vis geriau ir geriau. Esame kovotojų komanda – būna geresnių, būna prastesnių dienų, bet kaunamės visada vienodai. Taip ir pasiekėme aštuonetą“, – antrino R. Šmitas.

Labiau kova, o ne meistriškumu septintą vietą užėmęs „Žalgiris“ ir užbaigė darbą Eurolygos reguliariajame sezone.

Tiesa, atskirų blyksnių pakeliui į pergalę prieš vokiečius rezultatu 83:80 pasitaikė.

Iš pradžių tai buvo R. Šmitas, 12 iš 16 savo taškų pelnęs pirmame kėlinyje. O pabaigoje – L. Lekavičius, viso sumetęs 20 taškų, įskaitant paskutinius baudų metimus likus žaisti 8 sek.

„Lukas – kaip visada: tylus, tylus, bet kai mažiausiai tikiesi, tada ir išlenda. Džiaugiuosi už jį. Jeigu tokios formos bus atkrintamosiose, jis mums labai daug padės“, – iki šiol prasčiausią sezoną nuo sugrįžimo į „Žalgirį“ 2019 metais žaidusį komandos draugą įvertino E. Ulanovas.

L. Lekavičiaus pastangomis svečiai 39-ą rungtynių minutę buvo pirmą kartą pabėgę nuo bavarų dviženkliu skirtumu. Per kitą minutę pastarasis ištirpo iki minimumo.

„Manau, sirgaliai buvo sunerimę, bet mes labai nepanikavome. Tai – žaidimo dalis, vienu metu mus pagavo nepasiruošusius“, – nesureikšmino E. Ulanovas.

O dabar jau „Žalgirį“ gaudys tie, kurie dar neseniai patys atrodė neatsiejama komandos dalis.

Abu kartus, kai tituluočiausias Lietuvos klubas šiame amžiuje buvo tarp aštuonių stipriausių Eurolygoje (2018 ir 2019 metais), jį į atkrintamąsias vedė dabartinis „Barcelona“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

O antrą sykį komandai jau atstovavo ir katalonų įžaidėju vėliau tapęs Rokas Jokubaitis.

Tad, kaip besusiklostys balandžio 26 d. prasidedanti serija, lietuvių gegužę Kaune laukiančiame Eurolygos finalo ketverte tikrai bus.

„Žinome, kad ne mes būsime favoritai. Bet norėtųsi, kad nuvažiuotume į Barseloną ne kaip turistai, rimtai kovotume ir, svarbiausia, jų nebijotume. Ir negalvotume, kas ten žaidžia ir kas treniruoja. Turime nebijoti pavardžių ir važiuoti kautis“, – apie būsimus konkurentus, kurie sieks trečią kartą paeiliui prasibrauti į finalo ketvertą, atsiliepė E. Ulanovas.

Regis, kam jau kam, o R. Šmitui „Barcelona“ pavadinimas jokios baimės nekelia.

Katalonijos sostinėje puolėjas praleido ištisus penkerius metus, kol praėjusią vasarą pasirodė nebereikalingas ir išvyko į „Žalgirį“.

Kaip jis sureagavo netrukus po finalinės sirenos Miunchene sužinojęs, kad „Barca“ sugebėjo pakilti į antrą vietą turnyro lentelėje ir pastos kelią ketvirtfinalyje?

„Tobula. Man tikrai nėra svarbu, kas varžovai, bet manau, kad „Barcelona“ – tobulas variantas. Aišku, tai – labai sudėtingas varžovas, laukia velniškos dvikovos. Bet mes ruošimės ir būsime pasirengę. Aš tikrai būsiu pasiruošęs šimtu procentų“, – patikino 27-erių latvis.

Šiame sezone jo naujajai komandai jau buvo pavykę nustebinti tuos pačius favoritus – dar praėjusį spalį Kaune pasiekta pergalė 73:72. Tiesa, atsakomasis mačas praėjusį mėnesį Barselonoje vyko į vieną krepšį – šeimininkai laimėjo 93:74.

Galutinę septintą vietą Eurolygos reguliariame sezone „Žalgiriui“ atnešė 19 pergalių iš 34 galimų. Pralaimėję penktadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai būtų kritę į devintą poziciją ir likę pirmi už ketvirtfinalių brūkšnio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)